Opozicija i tri ljekara traže ostavku direktorice dr Majde Dobardžić

Dr Raosavljević je pozvao ministra zdravlja Kenana Hrapovića da se što prije uključi u rješavanje problema u Domu zdravlja Bijelo Polje
7369 pregleda 9 komentar(a)
Sa današnjeg protesta, Foto: Jadranka Ćetković
Sa današnjeg protesta, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 09.10.2019. 18:58h

Najavljeni protest dijela ljekara Doma zdravlja, građana i opozicije, najavljen danas ispred zgrade Doma zdravlja, zabranila je policija, zbog neblagovremenog prijavljivanja. Umjesto toga ispred te zdravstvene ustanove je održana konferencija za medije, na kojoj su tri ljekara, predstavnici Opštinnskog odbora ujedinjene Crne Gore , Demokrata, Demokratskog fronda, te Srpskog društva “Sveti Sava” i srpskog pokreta “Njegoš”, zatražili ostavku direktorice te ustanove Majde Dobardžić, zbog navodnog samovlašća i zloupotrebe službenog položaja.

Dr Nikola Raosavljević (UCG) je kazao veliki broj ljekara trpi samovlašće i nezakonit rad direktorice dr Majde Dobardžić, ali da ne smiju da izađu na protest.

„Danas smo ovdje da damo primjer patriotizma boreći se za zdravstveni sistem. Govorim u ime najosjetljivijih kategorija u društvu, ispred hiljada mališana koji nemaju svog pedijatra i logopeda, ispred bolesnih ljudi kojima je potrebna zdravstvena zaštita, koja je ustavom zagarantovana, a nemaju je na adekvatan način samo zato je neko sebi dao za pravo da progoni ljekare. Pravo na dostojanstvo tokom bolesti je civilizacijska tekovina koja je danas ugrožena u Domu zdravlja u Bijelom Polju, „ kazao je dr Raosavljević.

Istakao je da osjeća moralnu, profesionalnu i ljudsku obavezu da danas brani sve građane Bijelog Polja bez obzira na vjersku, nacionalnu i političku pripadnost.

„Dužan sam da branim i egzistenciju moje porodice, bez obzira što je mogu ostvariti u bilo kojoj državi svijeta na mnogo lakši i kvalitetniji način. Ova lijepa zgrada Doma zdravlja iza nas je protekle tri godine doživjela etiči i profesionalni sunovrat, zahvaljujući njenom menadžmentu. Zgrada je totalno beskorisna ako pored ljekara koji su otišči izgubimo one koji planiraju da odu. Većina zaposlenih u Domu zdravlja je nezadovoljna svojim statusom i zbog opravdanog straha ne smiju da progovore, „ kazao je on.

Dr Raosavljević je pozvao ministra zdravlja Kenana Hrapovića, kojeg je upoznao sa problemima u toj zdravtvenoj ustanovi, da se što prije uključi u rješavanje problema.

„Izgubili smo najvalitetnije pedijatre, ginekologa, logopeada. Lično mi je zabranjeno pružanje usluga pacijentima u Domu starih, najosjetljivijoj i najugroženijom popupaciji“ zaključio je dr Raosavljević. Raosavljević je kazao da duži niz godina trpi mobing i torturu, a da je sve prevršilo mjeru kada ga ovih dana, dok se nalazio na pauzi, direktorica u ordinaciju došla u pratnji supruga Kemala.

„Vjerovatno su željeli da isprociraju moju reakciju. Što je najgore to njenom suprugu nije prvi put da se verbalno a i fizički obračunava sa osobljem te zdravstvene institucije“ , naglasio je on.

Raosavljević je najavio nove, ovoga puta masovne proteste, o kojima će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Direktorica Doma zdravlja Majda Dobardžić danas nije odgovarala na telefonske pozive.

Bonus video: