Nina donijela prestižno znanje u Crnu Goru

Kompanija “Vezuv - Volcano” uručila poklon dobrodošlice Podgoričanki koja je završila studije na Oksfordu
8924 pregleda 6 komentar(a)
Slika na dar za Ninu Bošković, Foto: Tina Popović
Slika na dar za Ninu Bošković, Foto: Tina Popović

Prva master diploma embriologije sa prestižnog Univerziteta Oksford stigla je u Podgoricu - Nina Bošković se vratila sa studija i donijela znanje i želju da radi u Crnoj Gori, ali i da se i dalje usavršava.

Bošković je juče bila gost kompanije “Vezuv-Volcano”.

Ova kompanija je, nakon pisanja “Vijesti” da je Nina primljena na prestižni studij ali da joj je za školovanje potrebno 43.000 eura, reagovala i uplatila četvrtinu iznosa (10.000). “Vezuv” je tada Podgoričanki obezbijedio i dodatnih 6.000 za život u Britaniji.

Nakon njihovog primjera, Zapad banka je Boškovićevoj obezbijedila 2.000 eura, a onda se uključila Vlada i Ministarstvo koji su donirali 10.000 eura za školarinu. Kompanija Montepuit je donirala 500. Najveću pomoć je pružila Hipotekarna banka koja je obezbijedila nedostajući iznos od 20.300 eura.

U znak dobrodošlice, iz kompanije “Vezuv” su Nini uručili umjetničko umjetničko djelo poznatog crnogorskog umjetnika Rajka Todorovića-Todora.

Boškovićeva se zahvalila na ukazanom povjerenju i obećala još uspjeha.

“Svi u ‘Vezuv-Volcano’ smo ponosni na Ninin uspjeh. Privilegija je biti u mogućnosti da pomažeš drugima, posebno kada je u pitanju obrazovanje mladih. Kompanija će i u predstojećoj studentskoj godini na mjesečnom nivou stipendirati dvoje mladih, i to iz oblasti umjetnosti. Oni studiraju na prestižnim muzičkim akademijama u SAD i Britaniji, i vjerujemo da će biti uspješni kao Nina. Želim naglasiti da pored sporta,kulture i humanitarnog djelovanja u fokusu Vezuv-Volcano će i dalje biti ulaganje u znanje i obrazovanje mladih”, kazala je direktorica marketinga i komunikacija kompanije Lena Bošković.

Bonus video: