Predstavnici Opštine Tivat obišli poljoprivredne proizvođače: Uvešće i podršku za živinarstvo

U toku je javni poziv za prijavu za podršku Opštine Tivat poljoprivrednicima, a Sekretarijat pruža dodatnu pomoć u popunjavanju aplikacija
540 pregleda 0 komentar(a)
Gvozden Balšić, Foto: Opština Tivat
Gvozden Balšić, Foto: Opština Tivat

Sekretar Sekretarijata za turizam i preduzetništvo Opštine Tivat, Petar Vujović i savjetnica za poljoprivredu Radmila Kilibarda, posjetili su dio poljoprivrednih gazdinstava na području opštine Tivta radi upoznavanja poljoprivrednika sa modelima podrške koje lokalna uprava pruža korisncima u oblasti poljoprivrede.

Predstavnici Opštine posjetili su poljoprivredna gazdinstva Vladimira Španovića (primarna poljoprivredna proizvodnja, povrtarstvo, voćarstvo i stočarstvo), Gvozdena Balšića koji se bavi pčelarstvom, Marije Damjanović, koja se razvija maslinarstvo i stočarstvo, kao i domaćinstvo Edija Garbina, koji se bavi pružanjem turističkih usluga u svom domaćinstvu u Gornjoj Lastvi.

Marija Damjanović
Marija Damjanović(Foto: Opština Tivat)

U toku je javni poziv za prijavu za podršku Opštine Tivat poljoprivrednicima, a Sekretarijat pruža dodatnu pomoć u popunjavanju aplikacija.

„Praksa obilaska poljoprivrednih gazdinstava i neposredna komunikacija sa poljoprivrednicima je model koji smo uspostavili od početka formiranja Sekretarijata za turizam i preduzetništvo. Kao neko ko je dobar dio radne karijere ostvario u privredi, apsolutno sam svjestan značaja direktne i neposredne komunikacije, i tijesne saradnje ne samo sa poljoprivrednicima, već i sa svim akterima koji učestvuju u kreiranju ekonomskog i društveno-političkog života našeg grada. Jedino razgovarajući otvoreno o zahtjevima, potrebama i stvarnim problemima sa kojima se naši poljoprivredni proizvođači svakodnevno suočavaju u obavljanju svog teškog i mukotrpnog posla, možemo na pravi način sagledati na koji način im možemo konkretno pomoći", rekao je Vujović.

Španović
Španović(Foto: Opština Tivat)

Jedna od ideja poljoprivrednika bila je aktivniji razvoj živinarstva, pa će već od sljedeće godine, pored trinaest podsticaja koliko ih sada ima u portfoliju, Sekretarijat uvesti i podršku uzgajivačima iz oblasti živinarstva.

Broj registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u opštini Tivat se povećao sa 31 koliko ih je bilo registrovano 2017. na 48 u 2018.godini. Sekretarijat za turizam i preduzetništvo i u narednom periodu nastaviće sa konkretnim aktivnostima u cilju stimulisanja razvoja poljoprivrede.

Bonus video: