Mještani Pržna traže rješenje: Fekalije ne smiju dočekati turiste

„Problem se mora trajno riješiti, i to tražimo od Opštine da uradi, jer mi živimo od turizma i ne smiju se ponoviti one nemile scene "
130 pregleda 2 komentar(a)
Pržno, Foto: Vuk Lajović
Pržno, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 07.03.2018. 16:03h

Mještani Pržna pozvali su Opštinu Budva i gradski Vodovod da što prije riješe problem kanalizacione mreže u tom primorskom mjestu, gdje nerijetko dolazi do prelivanja fekalija iz šahti i izlivanja u more.

Ekološki incidenti, koji su se nekoliko puta, čak, desili u špicu minulog ljeta, praktično su doveli da se kompletna plaža ispod hotela “Maestral” morala evakuisati, a turistima je bilo zabranjeno kupanje. U proteklih mjesec, još nekoliko puta su fekalije izbijale iz šahti na šetalištu.

Predstavnik Mjesne zajednice Vladimir Mitrović rekao je da se ovako ne smiju dočekati turisti i ljetnja sezona.

Upozorio je da su mještani ogorčeni, jer se svakih desetak dana fekalije prelivaju, a nesnosan miris širi naseljem.

„Problem se mora trajno riješiti, i to tražimo od Opštine da uradi, jer mi živimo od turizma i ne smiju se ponoviti one nemile scene od prošlog ljeta, kada su potoci fekalija tekli preko plaže direktno u more“, kazao je Mitrović.

Iz Vodovoda su nedavno, kada je krajem janura ponovo došlo do izlivanja fekalija na šetališnoj stazi, kazali da je angažovan arhitektonski biro iz Podgorice, koji će uraditi projekat rekonstrukcije kompletne vodvodne i kanalizacione mreže na šetalištu.

Za izradu projekta je izdvojeno deset hiljada eura, dok je Opština budžetom za ovu godinu izdvojila stotinu hiljada eura za realizaciju projekta, za šta će preko tendera biti izabran izvođač radova.

Bonus video: