SDP: Krajnje vrijeme da se stane na put svemoći pojedinaca

"Apelujemo na državu i inspekcijske organe da rade svoj posao i zaštite interese građana kojima je ugrožen normalan život"
1167 pregleda 7 komentar(a)
Dražen Dragojević, Foto: SDP
Dražen Dragojević, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija Danilovgrad podržala je proteste mještana Spuža i okolnih naselja, povodom, kako su saopštili, "neadekvatnog odnosa državnih i inspekcijskih organa u odnosu na farmu svinja".

Mještani Grba i aktivisti Koalicije za održivi razvoj (KOR) danas su zatražili da se farma svinja firme “Niksen - Čavor” iseli iz Spuža na drugu lokaciju.

"Krajnje je vrijeme da se stane na put svemoći pojedinaca i njihovog ličnog profita a na uštrb običnog građanina i njegovog prava na slobodu življenja i uživanja u blagodetima svog okruženja. Ovih dana je izražen atak na ekologiju u punom obimu, sječom drveća u školskom dvorištu, zatim dugogodišnjim nekvalitetnim održavanjem i nepoštovanjem standarda i rada bez potrebnih dozvola od strane pomenute farme i drugih zagađivača, što je izazvalo opravdan očajnički revolt građana i NVO-a", navodi se u saopštenju predsjednika SDP Danilovgrad Dražena Dragojevića.

Dodao je da je zbog velikog naseljavanja Spuža i okoline postao trend spajanje septičkih jama u atmosfersku kanalizaciju...

"Konačno, apelujemo na državu i inspekcijske organe da rade svoj posao i zaštite interese građana kojima je ugrožen normalan život", naveo je Dragojević.

Bonus video: