Lekić: Fond pokazao da se društvo može okupiti oko kvalitetne inicijatve

Kako je saopštila Lekić, kampanja je ciljano urađena sa brojnim video-porukama, kako bi se zainteresovao što širi krug kako nastavnika, tako i učenika
1036 pregleda 0 komentar(a)
Kampanja "Za odličan pet", Foto: Ministarstvo prosvjete
Kampanja "Za odličan pet", Foto: Ministarstvo prosvjete

Fond za kvalitet i talente pokazao je da se društvo može okupiti oko kvalitetne inicijatve, kakva je svakako Fond za kvalitet i talente, iz koga se nagrađuju najbolji učenici i nastavnici. To je zaključak ne samo na osnovu velikog interesovanja za dodjelu nagrada iz Fonda, već i na osnovu same kampanje, u koju su se uključile brojne ličnosti iz svijeta sporta i kulture, saopštila je savjetnica za odnose sa javnošću Ministarstva prosvjete Milica Lekić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, danas je počela kampanja "Za odličan pet".

U saopštenju se navodi da su neke od ličnosti koje su odlučile da ove godine budu dio kampanje i pozovu nastavnike i đake da se prijave, pored resorsnog ministra Damira Šehovića i: Zvonko Pavićević, predsjednik Sindikata prosvjete, Andrija Milošević, glumac, Katarina Bulatović, sportistkinja, Momčilo Zeković, pisac i kompozitor, Bojana Bojović-Golijanin, urednica jutarnjeg programa TV Vijesti, Marija Marković, urednica jutarnjeg programa TVCG, Radmila Stupar-Đurišić, psihološkinja, Branka Femić-Šćekić, glumica, Iris Polumenta, urednica na Prva TV, Darko Vukčević, direktor škole "Sergije Stanić", Irena Madžgalj, učenica i prošlogodišnja dobitnica nagrade iz Fonda.

Kako je saopštila Lekić, kampanja je ciljano urađena sa brojnim video-porukama, kako bi se zainteresovao što širi krug kako nastavnika, tako i učenika.

"Video-poruke u vezi sa Fondom puštaćemo u narednih petnaestak dana, odnosno do isteka roka za prijave na Konkurs. Sa namjerom smo kampanju organizovali sa značajnim predstavnicima raznih profesija, jer smo i u Konkursu kriterijume postavili tako da mogu da se prijave učenici sa najrazličitijim talentima i interesovanjima. Cijenim da krupnim koracima idemo ka ostvarenju cilja: da se na Fond ne gleda kao na inicijativu koju bi prisvojio bilo koji subjekat, već kao na društveno korisnu inicijativu koja ima podršku jer je otvorena, kvalitetna i u prvi plan donosi prave vrijednosti i prave ljude", kazala je Lekić.

Bonus video: