U Tuzima otkriven spomenik Skenderbegu

Predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj, je zahvalio svim prisutnima, a posebno dijaspori bez čije podrške, kako je rekao, ovaj projekat ne bi bio realizovan
6306 pregleda 32 komentar(a)
Sa otkrivanja spomenika, Foto: Opština Tuzi
Sa otkrivanja spomenika, Foto: Opština Tuzi
Ažurirano: 15.10.2019. 17:07h

Spomenik Đerđu Kastriotu Skenderbegu otkriven je danas ispred istoimene škole u mjestu Zatrijebač u Tuzima.

Bistu je otkrio predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj, koji je zahvalio svim prisutnima, a posebno dijaspori bez čije podrške, kako je rekao, ovaj projekat ne bi bio realizovan.

Đeljošaj je, kako je saopšteno iz Opštine Tuzi, takođe zahvalio svojim saradnicima, predsjedniku Skupštine opštine Tuzi, Fadilju Kajošaju, potpredsjednicima Ivanu Ivanaju i Harisu Ramoviću, kao i svima koji su bili uključeni u realizaciju ovog projekta.

Kajošaj je zahvalio dijaspori na njihovom doprinosu i naglasio da je odluka o uspostavljanju spomenika jednoglasno usvojena u SO Tuzi.

"Kajošaj je takođe ocijenio da kada albanske stranke rade zajedno sa drugim partnerima, tada ćemo imati i druge pozitivne rezultate", navodi se u saopštenju Opštine Tuzi.

Ističu i da je opština finansirala i asfaltiranje školskog dvorišta.

Kako javlja portal malesia.me, otvaranju je prisustvovao veliki broj mještana, gostiju iz Albanije, Kosova, kao i ambasadori tih država i predstavnici Ministarstva kulture Crne Gore.

Bonus video: