Kolašin: Mališani iz vrtića "Sestre Radović" prodefilovali gradom

U kolašinskoj predškolskoj ustanovi često podstiču mališane na tu vrsti kretivnosti, a njihova predstavljanje sugrađanima, obično su najposjećeniji događaji
643 pregleda 0 komentar(a)
Sa maskenbala, Foto: Dragana Šećpanović
Sa maskenbala, Foto: Dragana Šećpanović

U okviru tradicionalnog maskenbala "Kareneval jesenjih maski" danas je kolašinskim ulicama prodefilovalo 140 mališna. Polaznici vrtića „Sestre Radović“, uzrasta od dvije do pet godina, kostime su osmislili i uradili, zajedno sa svojim roditeljima i vaspitačicama.

Asocijacije na jesen bile su raznovrsne, a mašta djece, pokazalo se i danas, raskošna. Pored maski inspirasnih tim godišnjim dobom, kolašinskim ulicama prošetali su likovi iz bajki, basni, animiranih filmova, a neki kostimi bili su inspirisani omiljeni životinjama, klovnovima, voćem...

U kolašinskoj predškolskoj ustanovi često podstiču mališane na tu vrsti kretivnosti, a njihova predstavljanje sugrađanima, obično su najposjećeniji događaji.

"Slični defilei gradom su nam tradicija. Predstavljaju plod kretaivnosti i umijeća mališana, ako i saradnje neše ustanove sa roditeljima. To uvijek da dobre rezultate. Ohrabrijemo djecu da budu krativna, da pokažu stečene vještine, ali i da rasplamsaju svoju maštu. Ti događaji su i način da sugrađanima predstavimo na koji način radimo", kažu u vrtiću“Sestre Radović“.

Galerija

Bonus video: