Čudo da još niko nije stradao od struje

Roditelji selotejpom vežu otvorene žice na stubovima u nikšićkom parku
5074 pregleda 2 komentar(a)
Jedan od oštećenih stubova u parku, Foto: Svetlana Mandić
Jedan od oštećenih stubova u parku, Foto: Svetlana Mandić

Nikšićki gradski park i Šetalište Vita Nikolića, ali ne samo te lokacije, često je na meti vandala koji uništavaju mobilijar, lome uličnu rasvjetu, uništavaju česme i šahte.

Nepočinstva se uglavnom dešavaju pod okriljem noći pa vandali uglavnom prolaze nekažnjeno. Međutim, građani često negoduju zbog čega polomljeni mobilijar i/ili polomljena rasvjeta mjesecima ostaju nepopravljeni jer, kako kažu, od pričinjene štete vandali se neće zacrvenjeti, ali neko može stradati.

„Ovo je prava katastrofa. Sa stuba za rasvjetu u parku, preko puta Gradske kuće, otuđen je poklopac, žice su nezaštićene i na dohvat ruke, prije svega djeci. Više puta smo se obraćali nadležnima u lokalnoj upravi, kao i odgovarajućim službama da riješe problem koji ugrožava sve stanovnike, a posebno najmlađe, ali ostali su gluvi na naše apele. Prava je sreća što do sada nije bilo nepopravljivih posljedica“, kazao je jedan od zabrinutih roditelja.

U međuvremenu, neko je oko tog stuba oblijepio prozirnu foliju kako bi ga zaštitio i tako onemogućio da djeca dođu u kontakt sa žicama.

Načelnik Komunalne policije Novica Milović kazao je da su im se zbog tog stuba i opasnosti, prije svega za djecu, obratili građani prije desetak dana.

“Odmah smo izašli na teren, uradili komunalni nadzor i izvještaj proslijedili nadležnom sekretarijatu kako bi što prije reagovali i otklonili problem”, kazao je Milović. U istoj situaciji su i dva stuba u centru grada, u Njegoševoj ulici, pored SDK. Jedan stub je donekle oblijepljen selotejpom, dok su na drugom žice potpuno nezaštićene.

Sekretarka Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Slavica Zindović kazala je “Vijestima” da su dobili dopis od Komunalne policije i da su upoznati sa problemom.

“Nastojaćemo da sa timom koji radi na održavanju rasvjete otklonimo pomenute probleme. Sporadično se dešava da sa stubova za rasvjetu budu skinuti poklopci”, kazala je Zindović.

Bonus video: