Turistička ponuda Crne Gore u Singapuru

Predstavnici Crne Gore održali su sastanke sa agencijama iz Malezije, Filipina, Indonezije, Indije i Kine
607 pregleda 0 komentar(a)
Sa sajma u Singapuru, Foto: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore
Sa sajma u Singapuru, Foto: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore

Nacionalna turistička organizacija (NTO) Crne Gore u okviru regionalne saradnje na udaljenim tržištima sa Turističkom organizacijom Srbije i Agencijom za promociju i podršku turizmu Sjeverne Makedonije učestvuje na sajmu „ITB Asia” koji se održava od 16. do 18.oktobra u Singapuru.

Turistička ponude Crne Gore predstavlja se na zajedničkom štandu pod sloganom „Zapadni Balkan – raskršće civilizacija“ (Western Balkans – crossroad of civilization), saopšteno je iz NTO.

"Turisti iz Azije tokom svog boravka u Evropi planiraju uglavnom posjetiti više zemalja za što kraće vrijeme, te su posjetioci sajma iskazali najviše interesovanja za višednevne balkanske regionalne ture koje obuhvataju razgledanje prirodnog i kulturnog nasleđa", navodi se u saopštenju.

Predstavnici Crne Gore održali su sastanke sa agencijama iz Malezije, Filipina, Indonezije, Indije i Kine. Na sastancima je, kako je saopšteno, zaključeno da treba pokrenuti pitanje viznih olakšica za Filipine, Indoneziju i Indiju, imajući u vidu da turisti iz Malezije mogu bez viza putovati u Crnu Goru i da gosti iz Kine imaju pojednostavljenu viznu proceduru.

Na sajmu „ITB Asia“ u Singapuru svoju ponudu predstavlja i strateški partner NTO Crne Gore, Turistička agencija Montenegro Tourist Service.

ITB Asia Singapur je trodnevni B2B sajam za turističku industriju; osmišljen je da postane glavni događaj za azijsko-pacifičku turističku industriju, slično kao i njegov matični događaj - ITB Berlin. Na ovom sajmu su međunarodni izlagači iz svih sektora u okviru turizma i putovanja i vodeće putničke kompanije azijsko-pacifičke oblasti.

Bonus video: