(VIDEO) Specijalci stali između ministara i eko aktivista

Inspektori u civilu spriječili su jednog od aktivista NVO Alternativa Pljevlja Aliju Šljuku, da priđe ministru rada i socijalnog staranja Kemalu Purišiću
9161 pregleda 1 komentar(a)

Nenajavljen dolazak ekoloških aktivista, koji su obučeni u ABHO odijela i sa gas maskama na glavi, dočekali premijera i članove Vlade ispred pljevaljskog Doma kulture, izveo je na ulicu kompletan sastav tamošnje policije.

Inspektori u civilu spriječili su jednog od aktivista NVO Alternativa Pljevlja Aliju Šljuku, da priđe ministru rada i socijalnog staranja Kemalu Purišiću.

Milorad Mitrović iz NVO Breznica kazao je "Vijestima" da je performans ekologa počeo značajno prije dolaska ministara, premijera i članova Vlade.

"Aktivisti su u rukama drzali transparent 'Opasnost - Kontaminirano podrucje' sa iscrtanim znakovima biološke, radiološkr i hemijske opasnosti. Jedan od aktivista je u rukama držao ogledalo koje je sve vrijeme bilo usmjereno u pravcu zvaničnika koji su pristizali na sjednicu Vlade. Svi članovi Vlade primijetili su aktiviste u bijelom, ali su se pravili da ih ne primjećuju", kazao je Mitrović.

Istakao je da je doček članova Vlade obilježio manji incident.

"Do incidenta je doslo kada je Šljuka pokušao da priđe bliže ministru Purišiću koji je ulazio u zgradu Dom kulture.

Došlo je do guranja sa pripadnicima policije, nakon čega je Šljuka odustao od namjere da pređe zamišljenu bezbjedonosnu liniju koja je razdvajala građane i aktiviste od lokalnih političara, članova Vlade i njihovog obezbjeđenja", rekao je Mitrović.

On je kazao da su aktivisti otišli nakon što su članovi Vlade Duška Markovića ušli na u zgradu Doma kulture, u kojoj su održali sjednicu, ali da je obezbeđenje ostalo do završetka sjednice.

"Uži centar grada, veći broj ulica kao i gradska garaža bili su zatvoreni za saobraćaj. Inače, sjdnicu Vlade pratio je do sada neviđen broj pripadnika policije i obezbjeđenja. Ispred Doma kulture bile su specijalne jedinice policije, inspektori u civilu, službenici Agencije za nacionalnu bezbjednost, i veliki broj policajaca u civilu. Upadljivo je bilo i prisustvo Službe zaštite i spasavanja, a tu su bila i kola Hitne pomoći. Ispred zgrade Doma kulture su bili i načelnik CB-a Pljevlja Dragan Slavulj sa starješinskim kadrom, načelnik ANB- a Veselin Jolović i bukvalno svim pripadnici te službe. Vjerovatno su ekološki aktivisti bili povod za ovako neuobičajeno obezbjeđenje", rekao je Mitrović.

Bonus video: