U kasarni "Milovan Šaranović" sprovodi se obuka za sigurno skladištenje, rukovanje i održavanje municije

Kurs vodi pet instruktora Federalnog ministarstva odbrane (FMO) Republike Austrije i jedan ekspert iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine
800 pregleda 0 komentar(a)
Učesnici obuke, Foto: Ministarstvo odbrane
Učesnici obuke, Foto: Ministarstvo odbrane

U Centru za obuku, kasarna „Milovan Šaranović“ Danilovgrad, od 15. oktobra sprovodi se "Osnovni teorijski kurs za sigurno skladištenje i upravljanje municijom'', koji će trajati tri sedmice, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kurs vodi pet instruktora Federalnog ministarstva odbrane (FMO) Republike Austrije i jedan ekspert iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

"Cilj je obučiti pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske u oblasti upravljanja životnim ciklusom ubojnih sredstava, sa akcentom na sigurno skladištenje, pravilno rukovanje i održavanje, u skladu sa međunarodnim standardima", saopšteno je iz Ministarstva.

Ministarstvo odbrane, obuka
Učesnici obuke(Foto: Ministarstvo odbrane)

Kazali su da su predstavnici Ministarstva odbrane i VCG na otvaranju kursa istakli značaj velike i kontinuirane pomoći koju FMO Republike Austrije pruža Crnoj Gori u obuci, po pitanju praćenja životnog ciklusa naoružanja i ubojnih sredstava.

"Šef tima instruktora FMO Republike Austrije, Verner Kernmajer ukazao je na dugogodišnju uspješnu saradnju sa predstavnicima našeg Ministarstva odbrane. Kernmajer je poručio da je osnovni cilj pružanje podrške u razvoju i implementaciji održivog procesa sigurnog upravljanja svim ubojnim sredstvima koja se nalaze na upotrebi ili su u skladištima Vojske Crne Gore", zaključeno je.

Bonus video: