Sindikat prosvjete podržao Fond za kvalitet i talente

Predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević pridružio se kampanji "Za odličan 5", ocijenivši Fond za kvalitet i talente značajnim za zaposlene u prosvjeti
581 pregleda 0 komentar(a)
Pavićević i Šehović, Foto: Ministarstvo prosvjete
Pavićević i Šehović, Foto: Ministarstvo prosvjete

Fond za kvalitet i talente je dokaz sistemske brige o onima koji su najbolji dio zajednice u kojoj živimo, poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović u okviru kampanje "Za odličan 5", koju je podržao i predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević, koji je nagrađivanje ocijenio velikim podsticajem prosvjetnim radnicima, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

"Fond za kvalitet i talente i oko 500 nagrada od po 1000 eura, koliko će i ove godine biti dodjeljeno najboljim učenicima i nasavnicima, dokaz su sistemske brige o onima koji jesu ili bi trebalo da budu najbolji dio zajednice u kojoj živimo", rekao je ministar Šehović.

On je podsjetio na napore koje Vlada Crne Gore ulaže u poboljšanje uslova rada i kvalitet života prosvjetnih radnika.

"Vlada Crne Gore nikad većim ulaganjem u obrazovnu infrastrukturu ali i stvaranjem preduslova za povećanje zarada prosvjetnim radnicima, koje očekujemo početkom naredne godine, pokazuje da je toga i tekako svjesna", poručio je ministar i pozvao učenike i nastavnike da se prijave za nagrade iz Fonda.

"Zato vas pozivam da se prijavite na konkurs Ministarstva prosvjete, kako bi nezavisna i kredibilna komisija,odabrala najbolje među vama. Budite u društvu najboljih", poručio je Šehović.

Predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević pridružio se kampanji "Za odličan 5", ocijenivši Fond za kvalitet i talente značajnim za zaposlene u prosvjeti.

"Sindikat prosvjete već dugo i strpljivo radi na poboljšanju statusa prosvjetnih radnika. Rezultat toga su, između ostalog, trenutni razgovori o povećanju zarada u prosvjeti. No, mi ćemo podsticati svaki drugi oblik nagrađivanja nastavnika, a to svakako jeste Fond za kvalitet i talente za koji je konkurs u toku. Pet stotina nagrada, od čega je veliki dio za nastavnike, još jedan su podsticaj, koji vjerujemo da se mora iskoristiti. Jer vođenje računa o najboljima u prosvjeti je obaveza prema svim učiteljima, nastavnicima i profesorima, i tu mogućnost treba da iskoriste jer su svi oni "za odličan 5", rekao je Pavićević.

Pored ministra Šehovića i predsjednika Sindikata prosvjete Zvonka Pavićevića, u Kampanju su se uključile brojne poznate ličnosti iz svijeta sporta i kulture: Andrija Milošević, glumac, Katarina Bulatović - sportistkinja, Momčilo Zeković – pisac i kompozitor, Bojana Bojović-Golijanin - urednica jutarnjeg programa TV Vijesti, Marija Marković - urednica jutarnjeg programa TVCG, Branka Femić-Šćekić - glumica, Darko Vukčević - direktor škole “Sergije Stanić”, Irena Madžgalj – učenica i prošlogodišnja dobitnica nagrade iz Fonda, Radmila Stupar-Đurišić, psihološkinja i Iris Polumenta, urednica i voditeljka Prva TV.

Kampanja "Za odličan 5" ima za cilj da privuče što više učenika i nastavnika da se prijave na konkurs za raspodjelu novca iz Fonda za kvalitet i talente najboljim đacima i nastavnicima. U Fondu ima novca za oko 500 najboljih, a nagrade će u prosjeku iznositi 1.000 eura, dok će pojedine ići i do 2.000 eura. Konkurs će trajati do kraja oktobra, a odluka o nagrađenima biće donijeta najkasnije do kraja novembra.

Bonus video: