Uzalud čekali poslanike u Bukovici

Nijesmo krenuli da sa njima pijemo kafu, već da razmotrimo situaciju, objašnjava Radunović
3538 pregleda 4 komentar(a)
Radunović, Foto: Boris Pejović
Radunović, Foto: Boris Pejović

Čuvari Bukovice uzalud su juče čekali članove skupštinskog Odbora za evropske integracije, koji su im 14. oktobra najavili posjetu.

Parlamentarci do rijeke nijesu došli jer ih je “preduhitrio Duško Marković”, koji je dan ranije saopštio da će biti započeti pregovori o sporazumnom raskidu ugovora o gradnji malih hidroeletrana na Bukovici i još pet rijeka. Zbog takve odluke članovi Odbora čiji je predsjednik Slaven Radunović (DF) u Šavniku su razgovarali sa predstavnicima lokalne vlasti, a ne i sa onima koji dvije godine biju bitku za spas rijeke.

Jedan od čuvara Bukovice, Veljko Bulatović ”Vijestima” je rekao da ga je juče ujutro pozvao “Pejović iz Odbora” i rekao mu da ne mogu doći do rijeke: “Rekao sam mu da smo se skupili i čekamo, a on meni da nema potrebe da dolaze, jer ih je preduhitrio Marković. Kada sam kazao da ćemo ih ipak sačekati, rekao je da će prenijeti šefu. Više se nijesmo čuli.”

Radunović, međutim, tvrdi da su se članovi Odbora i predstavnici NVO “Green home”, sa braniteljima rijeke “dogovorili da ne dolaze” s obzirom na novu odluku Vlade. Na pitanje da li to znači da vjeruje Vladi, Radunović je odrično odgovorio: “Ne vjerujem Vladi dok se sve ne realizuje do kraja.” Objasnio je da čuvare Bukovice nijesu posjetili “jer u Šavnik nijesu ni krenuli da bi sa njima pili kafu, već da bi se razmotrila situacija za Bukovicu”.

Vemić: Potvrdili smo sastanak

Zdravko Vemić je kazao da je nakon Markovićeve izjave o raskidu ugovora o koncesijama koordinator skupštinskog Odbora pozvao predstavnika NVO “Ekološki pokret Donja Bukovica” i pitao ga da li i dalje važi dogovor sa zastanak: “On mu je rekao da Markovićeva izjava ne mijenja ništa do konačnog raskida ugovora i da ih čekamo pored rijeke.”

Bonus video: