Saobraća se po mokrim i klizavim putevima

„Na putevima koji vode duž klisura i usjeka skrećemo pažnju na pojavu odrona i apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise“, kazali su iz AMSCG
0 komentar(a)
Mokri putevi, Foto: Shutterstock
Mokri putevi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.03.2018. 08:46h

U Crnoj Gori se jutros saobraća po mokrim i klizavim putevima, zbog kiše, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Iz AMSCG su kazali da su putevi u višim predjelima, naročito preko prevoja i na prilazima tunelima, mjestimično klizavi.

„Na putevima koji vode duž klisura i usjeka skrećemo pažnju na pojavu odrona i apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise“, kazali su iz AMSCG.

Upotreba zimske opreme obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Između Crne Gore i Srbije na graničnom prelazu Dobrakovo saobraća se jednom trakom naizmjenično za sve kategorije vozila. Saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom.

Neprohodni putevi su Mioska –Semolj –Boan i Trešnjevik –Andrijevica.

Na dionici Košljun - Zavala i Brajići – Lapčići, na magistralnom putu Cetinje – Budva saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično, a regulisan je semaforskom signalizacijom.

Na dionici Ulcinj - Krute će, zbog izvođenja radova doći će do potpune obustave saobraćaja od devet sati do 12 sati i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta. Mimo ovih termina saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto puta Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog izgradnje pješačke staze uz magistralni put Risan - Perast promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do završetka rekonstrukcije na regionalnom putu Cetinje – Njeguši saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije puta Petrovići – Vraćenovići – Deleuša promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Bonus video: