Pao ventilator u tunelu "Vrmac": Odjednom je nešto puklo kao bomba

Vozač autobusa Dragan Ivanović ispričao je za Skala radio da je pretrpio šok i da još uvijek ne može da dođe sebi
13897 pregleda 12 komentar(a)
Detalj iz tunela "Vrmac" nakon pada ventilatora, Foto: Podgorički vremeplov
Detalj iz tunela "Vrmac" nakon pada ventilatora, Foto: Podgorički vremeplov
Ažurirano: 21.10.2019. 13:10h

U tunelu "Vrmac" u Kotoru juče se u poslijepodnevnim satima odvojio jedan od ventilatora sistema za ventilaciju i pao na kolovoz, javlja Skala radio.

Nije bilo stradalih i povrijeđenih.

Vozač autobusa Dragan Ivanović ispričao je za Skala radio da je pretrpio šok i da još uvijek ne može da dođe sebi.

On je iz pravca Kotora vozio kroz tunel i ispričao da je odjednom nešto puklo kao bomba.

"Imao sam osjećaj da se tunel ruši. Totalni šok sam doživio i odmah sam krenuo na gas da pobjegnem, da izletim iz tunela što prije, misleći da se iza mene ruši tunel. Kada sam u retrovizor vidio sva svjetla i da je sve normalno, zaustavio sam autobus", ispričao je Ivanović.

On je kazao da je veliki rashladni uređaj bio na gornjem dijelu autobusa, a potom je pao, poslije nekih 50 metara, na lijevu stranu što je puklo kao bomba.

"Ogromna sreća je ta što nije bilo putnika u autobusu, jer inače, da je gore na spratu autobusa bilo turista, ne bi groma čuli. Takođe je velika sreća što iz suprotnog pravca nije bilo automobila, jer je ventilator potpuno zauzeo lijevu stranu puta. Još nisam sebi došao. To je strašno. Samo je ogromna sreća što nikoga nije bilo ni u autobusu, a ni sa druge strane puta", rekao je Ivanović.

Tunel "Vrmac" nakon pada ventilatora
Detalj iz tunela "Vrmac" nakon pada ventilatora(Foto: Podgorički vremeplov)

Inženjerka Zorica Božović iz Direkcije za saobraćaj potvrdila je Skala radiju da se u tunelu odvojio jedan ventilator i srušio.

Ona je kazala da nema detaljnih informacija i da nezvanično saznaje od putara da je ventilator prvo zakačio kamion, pa potom autobus.

Skala radio piše da je izuzetno loša ventilacija u tunelu "Vrmac", jer ventilacioni sistem više ne radi nego što je u funkciji, pa se od izduvnih gasova tunelom jedva prolazi.

Bonus video: