Bošković: Crne Gora može da bude jedan od najboljih promotera interesa Evrope

"Sada, kao dvije zemlje saveznice, nastavljamo zajedničkim naporima da doprinosimo jačanju transatlantskog jedinstva, u cilju dostizanja trajne stabilnosti, kako u regionu tako i šire", rekao je Bošković
547 pregleda 1 komentar(a)
Bošković i Daresjek, Foto: Ministarstvo odbrane
Bošković i Daresjek, Foto: Ministarstvo odbrane

''Mogućnosti za saradnju Francuske i Crne Gore su mnogo veće nego što je trenutno stanje. Crna Gora kao jedan od stabilnijih djelova Zapadnog Balkana, može da bude jedan od najboljih promotera interesa razvijene i demokratske Evrope'', poručio je ministar odbrane Predrag Bošković nakon sastanka sa državnom sekretarkom Ministarstva vojske Francuske, Ženevjev Daresjek.

Bošković je istakao i da je saradnja dvije zemlje u oblasti odbrane dobila na intenzitetu nakon pristupanja Crne Gore NATO Alijansi.

"Sada, kao dvije zemlje saveznice, nastavljamo zajedničkim naporima da doprinosimo jačanju transatlantskog jedinstva, u cilju dostizanja trajne stabilnosti, kako u regionu tako i šire", rekao je Bošković.

Državna sekretarka Daresjek istakla jr da su posjete visokih francuskih predstavnika Crnoj Gori dodatni indikator težnji da "razvijamo saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa".

''Crna Gora je važna zemlja za Balkan. Francuska želi da podrži Crnu Goru na njenom putu ka Evropskoj uniji i želimo da gradimo sa Vama posebna partnerstva, koja podrazumijevaju i sporazume, koji bi mogli da budu potpisani sljedeće godine'', kazala je Daresjek.

Bonus video: