"Nagrada je odraz poštovanja i velika motivacija"

Direktor Škole za srednje i više stručno obrazovanje "Sergije Stanić", Darko Vukčević, podsjetio je koliko je odricanja i truda potrebno da bi se generacijama učenika pružilo znanje, vaspitanje i podstakao talenat svakog od njih ponaosob
953 pregleda 0 komentar(a)
Direktor "Sergija Stanića", Darko Vukčević, Foto: Ministarstvo prosvjete
Direktor "Sergija Stanića", Darko Vukčević, Foto: Ministarstvo prosvjete

Nagrade iz Fonda za kvalitet i talente nijesu samo finansijski podstrek, već prije svega poštovanje za trud i rad učenika i nastanika, poručili su učenica i višestruka dobitnica nagrada na međunarodnim takmičenjima Irena Madžgalj i direktor Škole za srednje i više stručno obrazovanje "Sergije Stanić", Darko Vukčević.

Direktor Vukčević je, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, u poruci u okviru kampanje "Za odličan 5!" podsjetio koliko je odricanja i truda potrebno da bi se generacijama učenika pružilo znanje, vaspitanje i podstakao talenat svakog od njih ponaosob.

"Kao direktor škole i neko ko je godinama u prosvjeti znam kolika odricanja su potrebna da biste sa ponosom ispratili jednu generaciju. Znam kakve se neraskidive veze formiraju između nastavnika i učenika, znam koliko te veze utiču na dalji životni tok i jednih i drugih. Zato i djecu i zaposlene u prosvjeti treba na ove i slične načine motisivati i staviti im do znanja da se njihov trud vidi, a njihova važnost prepoznaje", rekao je Vukčević.

Irena Madžgalj, učenica Srednje stručne škole u Bijelom Polju, višestruki je prvak iz ruskog jezika na državnim i međunarodnim takmičenjima. Kao prošlogodošinji dobnitnik nagrade, ona je odlučila da pozove i druge učenike da joj se pridruže i ove godine konkurišu za nagradu iz Fonda.

"Prošle godine sam dobila nagradu iz Fonda za kvalitet i talente. Nagrada mi je značila ne samo u finansijskom smislu, već i u dijelu poštovanja koje obrazovni sistem ukazuje prema učenicima koji su se svojim trudom, radom i talentom dokazali. Zato se iskreno nadam da će mi se ove godine pridružiti veliki broj vršnjaka da zajedno budemo dio ekipe 'Za odličan 5',", poručila je Madžgalj.

Irena Madžgalj
Irena Madžgalj(Foto: Ministarstvo prosvjete)

Pored Madžgalj i Vukčevića, u kampanju su se, kako podsjećaju iz Ministarstva prosvjete, uključile brojne poznate ličnosti iz svijeta sporta i kulture: Andrija Milošević, glumac, Katarina Bulatović - sportistkinja, Momčilo Zeković – pisac i kompozitor, Bojana Bojović-Golijanin - urednica jutarnjeg programa TV Vijesti, Marija Marković - urednica jutarnjeg programa TVCG, Branka Femić-Šćekić - glumica, Radmila Stupar-Đurišić, psihološkinja i Iris Polumenta, urednica i voditeljka Prva TV. Poruke su poslali i resorsni ministar Damir Šehović i predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević.

Kampanja "Za odličan 5" ima za cilj da privuče što više učenika i nastavnika da se prijave na konkurs za raspodjelu novca iz Fonda za kvalitet i talente najboljim đacima i nastavnicima. U Fondu ima novca za oko 500 najboljih, a nagrade će u prosjeku iznositi 1.000 eura, dok će pojedine ići i do 2.000 eura. Konkurs će trajati do kraja oktobra, a odluka o nagrađenima biće donijeta najkasnije do kraja novembra.

Bonus video: