Kinezi o Crnoj Gori: Idealna filmska i turistička destinacija

Novinarka CCTV-a je, osim obilaska atraktivnih turističkih lokaliteta, imala priliku da intervjuiše i poznate filmske stvaraoce sa crnogorskog područja
1315 pregleda 0 komentar(a)
Iz jedne od reportaža, Foto: NTO Crne Gore
Iz jedne od reportaža, Foto: NTO Crne Gore

Na nacionalnom kineskom filmskom CCTV kanalu 6 emitovane su četri reportaže o Crnoj Gori kao idealnoj filmskoj i turističkoj destinaciji.

Kako navode iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) Crne Gore, novinarka Nina Vang je, osim obilaska atraktivnih turističkih lokaliteta, imala priliku da intervjuiše i poznate filmske stvaraoce sa crnogorskog područja. U emisijama su prikazani intervjui sa rediteljima Ivanom Marinovićem, Velišom Popovićem, Ivanom Đurovićem i Robertom Jankovićem.

U jednoj od epizoda, predmet priče je glumac Bata Živojinović i film “Most” koji je, kako navode iz NTO, do današnjih dana veoma popularan i gledan u Kini. U reportažama su prikazane scene sa mosta i restorana na Đurđevića Tari u kom se mogu naći replike kape i jakne koje su nošene u filmu “Most”.

cctv
Iz jedne od reportaža(Foto: NTO Crne Gore)

Posebna pažnja je, dodaje se, posvećena kanjonu rijeke Tare i NP Durmitor, koji su prikazani kao “must see“ lokacije u Crnoj Gori. Iz Ulcinja je prikazana legenda o Dulsineji iz filma o Migelu de Servantesu, kao i scene sa snimanja serije “Budva na pjenu od mora” prilikom kojih je Vang intervjuisala crnogorskog režisera Milana Karadžića i jednog od glavnih glumaca Milutina Mimu Karadžića.

U dokumentarnom filmu o Crnoj Gori takođe se promovišu prirodne ljepote NP Skadarsko jezero, Budve, Bokokotorskog zaliva, Herceg Novog i Cetinja.

Ekipa CCTV kanala 6 boravila je u Crnoj Gori na inicjativu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore koja je realizovala ovu studijsku posjetu uz podršku Filmskog centra Crne Gore i lokalnih turističkih organizacija Kotora, Bara, Ulcinja, Herceg Novog i Cetinja.

Bonus video: