Davaoci krvi u Bijelom Polju obilježili 107 godina postojanja

"Crveni krst je institucija gdje se svi sabiramo i pomažemo i gdje su svi dobrodošli. Ovo je ujedno i prilika da se zahvalimo svima koji su do sada učestvovali u našim aktivnostima te da crvenokrstašima cestitamo Dan Opštinske organizacije”
494 pregleda 0 komentar(a)
Davaoci krvi Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Davaoci krvi Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković

Sto sedam godina postojanja Crvenog krsta Opštinska organizacija CK BIjelo Polje danas je obilježila akcijom dobrovoljnog davalaštva krvi, koju su organizovali Opština i Klub DDK.

“Ovim povodom povodom prikupili smo 22 jedinice krvi. Danas je dan kada treba da se prisjetimo onih najhumanijih bjelopoljaca koji su davne 1912 godine osnovali prvi odbor Crvenog krsta u našem gradu. Crveni krst je institucija gdje se svi sabiramo i pomažemo i gdje su svi dobrodoši. Ovo je ujedno i prilika da se zahvalimo svima koji su do sada učestvovali u našim aktivnostima te da crvenokrstašima cestitamo Dan Opštinske organizacije”; kazao je Mašan Živković koordinator Crvenog krsta.

“Ono što radi Crveni krst jeste da što više motiviše prije svega omladinu, ali i radno stanovništvo da dobrovoljno daju krv, jer to obogaćuje ne samo transfuziju nego I spašava život onima kojima su u nevolji”, kazao je predsjednik OO Crvenog krsta Bijelo Polje. Nakon akcije dobrovoljnog davalaštva u prostorijama Crvenog krsta organizovan je prigodan koktel.

Bonus video: