Kastratović stupio na dužnost ambasadora u Turskoj

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Erdogan je poželio uspješan mandat Kastratoviću i istakao da sa pažnjom prati napredak Crne Gore na svim poljima, posebno u oblasti evropske integracije.
2439 pregleda 1 komentar(a)
Periša Katratović, Foto: Predsjednik.me
Periša Katratović, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 25.10.2019. 14:15h

Ambasador Periša Kastratović predao je akreditivna pisma predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, čime je stupio na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u toj državi. Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Erdogan je poželio uspješan mandat Kastratoviću i istakao da sa pažnjom prati napredak Crne Gore na svim poljima, posebno u oblasti evropske integracije.

„Na toj liniji, ocijenio je da je Crna Gora pridruživanjem NATO postala primjer drugim državama koje teže da postanu članice Alijanse“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Erdogan iskazao zadovoljstvo realizovanom posjetom ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića Turskoj, kao i planiranom posjetom turskog šefa diplomatije Crnoj Gori.

„Takođe, predsjednik Turske je kazao da će nastojati da u što skorijem periodu posjeti Crnu Goru“, kazali su iz Ministarstva.

Kastratović je naglasio da mu je privilegija i čast što predstavlja Crnu Goru u prijateljskoj državi kao što je Turska.

Posebno je, kako se navodi, iskazao zadovoljstvo činjenicom što stupa na dužnost u periodu kada Crna Gora i Turska proslavljaju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

„Kastratović je ocijenio da postoji dinamičan politički dijalog između dvije države, dodajući da je potrebno iskoristiti brojne mogućnosti za dalje intenziviranje ekonomske saradnje“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: