Asfaltiraju, pa prekopavaju ulice u Tivtu

Bokeška ulicu u Tivtu, nanovo se prekopava zbog gradnje kanalizacije
2682 pregleda 2 komentar(a)
Radovi na kopanju Bokeške ulice, Foto: Siniša Luković
Radovi na kopanju Bokeške ulice, Foto: Siniša Luković

Opština Tivat je samo dvije godine nakon što je uložila nekoliko desetina hiljada eura u kompletno sređivanje i asfaltriranje do tada veoma zapuštene Bokeške ulice na Seljanovu, proteklih dana tu glavnu saobraćajnicu u ovom dijelu grada gotovo potpuno uništila, prekopavši je radi izgradnje atmosferske kanalizacije.

Firma „Avio petrol“ iz Podgorice koja je u avgustu izabrana na tenderu za izgradnju atmosferske kanalizacije na Seljanovu, već danima prekopava Bokeljsku ulicu sa njene sjeverne strane, kao i dvije slijepe ulice koje se nastavljaju na Bokeljsku između dva bloka stambenih zgrada u tom dijelu Seljanova.

Podgoričani su skoro priveli kraju iskopavanje skoro 750 kvadrata površine novih rovova u koje polažu preko 1.000 metara dužnih plastičnih cijevi za odvod atmosferskih padavina.

I dok na Seljanovu svakodnevno bruje bageri koji kopaju glavnu ulicu zbog čega se u njoj saobraćaj otežano odvija, iz Opštine Tivat ne odgovaraju na pitanja „Vijesti“ zašto je Bokeljska ulica uopšte nedavno bila ponovno generalno asfaltirana, ako se već znalo da se u njoj mora graditi nova atmosferska kanalizacija.

Sličan slučaj desio se i prije par mjeseci kada je Opština prvo izdvojila preko pola miliona eura za presvlačenje novim asfaltom gotovo svih ulica u najužem centru grada, da bi tek što je kompanija “Bemaks” besprekorno završila taj posao, administracija gradonačelnika Kusovca odlučila da obnovi i trotoare u tim ulicama, pa je lomljenjem starih i ugradnjom novih ivičnjaka, na više mjesta oštetila i novi, tek postavljeni asfalt na kolovozu ovih ulica.

Bonus video: