Vlada će investirati skoro 4,3 miliona eura u realizaciju tri projekta

Navodi se da je Uprava sa podgoričkim preduzećem Novi Volvoks ugovorila drugu fazu izgradnje Doma za stare i odrasle osobe sa invaliditetom u Nikšiću, u vrijednosti od oko 2,4 miliona eura i rokom završetka radova 12 mjeseci od uvođenja izvođača u posao
1025 pregleda 0 komentar(a)
Prikaz Doma starih u Nikšiću, Foto: Vlada Crne Gore
Prikaz Doma starih u Nikšiću, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada će investirati blizu 4,3 miliona eura za realizaciju tri projekta u Nikšiću i Rožajama, za koje je Uprava javnih radova u četvrtak potpisala ugovore sa najpovoljnijim ponuđačima, saopšteno je iz Vladine službe za odnose sa javnošću.

Navodi se da je Uprava sa podgoričkim preduzećem Novi Volvoks ugovorila drugu fazu izgradnje Doma za stare i odrasle osobe sa invaliditetom u Nikšiću, u vrijednosti od oko 2,4 miliona eura i rokom završetka radova 12 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Iz Vlade podsjećaju da je prva faza radova na objektima u bivšem vojnom kompleksu Trebjesa, koji će biti adaptirani za potrebe Doma starih, počela polovinom septembra, a realizuje se u okviru Regionalnog stambenog programa (RHP) za Crnu Goru.

"Vrijednost obje faze iznosi oko 5,2 miliona eura, a završetkom kompletnog posla Nikšić će dobiti savremeno i funkcionalno zdanje kapaciteta 208 mjesta za najstariju populaciju", kaže se u saopštenju.

Navodi se da preduzeće "Tehnogradnja" uskoro počinje izgradnju sportske sale Gimnazije i Srednje stručne škole u Rožajama, za koju će Vlada opredijeliti blizu 1,63 miliona eura.

Projektom je planirano rušenje postojeće fiskulturne sale i dogradnja novog objekta, površine oko 1,5 hiljada metara kvadratnih, sa prizemljem i dva sprata, a izvođač se obavezao da radove završi u roku od 18 mjeseci.

Prikaz sportske sale u Rožajama
Prikaz sportske sale u Rožajama(Foto: Vlada Crne Gore)

"Nova sportska sala će u značajnoj mjeri unaprijediti uslove za održavanje nastave u oblasti sporta i fizičke kulture za rožajske srednjoškolce", kazali su iz Vlade.

Kako su naveli, preduzeće Tehnoput izabrano je za dogradnju objekta Javne ustanove "Zahumlje" u Nikšiću, u vrijednosti od oko 284 hiljade eura.

"Osnovano prije više od 120 godina, Zahumlje danas predstavlja simbol kulturnog života grada, zbog čega je prepoznata potreba za unapređenje uslova njegovog rada",m saopštili su iz Vlade, dodajući da je rok za završetak projekta tri mjeseca od dana uvođenja izvođača u posao.

Bonus video: