JPU "Đina Vrbica": Vrtić "Ljubović" je uslovan

"Prava informacije jeste ta da se vrtić nalazi u zgradi koja ima upotrebnu dozvolu i prostor u kojem se nalazi naša organizaciona jedinica je upisana u katastar, odnosno List nepokretnosti je uredan"
2326 pregleda 0 komentar(a)
Vrtić "Ljubović", Foto: Printscreen
Vrtić "Ljubović", Foto: Printscreen

Javna predškolska ustanova (JPU) "Đina Vrbica" saopštila je danas da je vrtić "Ljubović" u Podgorici uslovan.

Oni su reagovali na navode organizacije KOD koja je tvrdila da je vrtić zakupljen usred gradilišta, bez lista nepokretnosti i bez transparentnog procesa.

"Na Televiziji "Vijesti", te u ND "Vijesti" i portalu "Vijesti", prenijeta je informacija preuzeta od organizacije KOD, o jedinici predškolske ustanove "Đina Vrbica" pod nazivom "Ljubović". Prenošenjem netačne informacije i optužbe, kojima je prikazana slika vrtića u najlošijem izdanju, javnost se dovedi u zabludu, posebno u dijelu kojim se tvrdi da zgrada u kojoj se nalazi pomenuta oprganizaciona jedinica, nema upotrebu dozvolu, i da je neuslovna i nebezbjedna. Prava informacije jeste ta da se vrtić nalazi u zgradi koja ima upotrebnu dozvolu i prostor u kojem se nalazi naša organizaciona jedinica je upisana u katastar, odnosno List nepokretnosti je uredan. Nadalje, procedura za zakup predmetnog prostora je u cjelosti ispoštovana i prostor je zakupljena u postupku koji je sproveden u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama u tzv. hitnom postupku nabavke, što je, očigledno, bilo nužno zbog naglog povećanja broja upisane djece", navodi se u saopštenju JPU "Đina Vrbica".

U saopštenju se dodaje da je što se tiče zamjerki da je prilaz zbog garaže nemoguć, to isto nije tačno.

"Tačno je jedino da se u vrtić kolima ne može ući, što, nadamo se, nije problem. Ističemo i to da je već na početku korišćenja zakupljenog prostora, iskazana ogromna zainteresovanost za upis djece u ovaj vrtić, što, vjerujemo, samo po sebi demantuje navode o njegovoj "neuslovnosti". Dodaćemo i nekoliko detalja o zakupu ovog prostora u kome se sada nalazi jedinica "Ljubović". Naime, nakon završenog upisa djece za ovu školsku godinu, imali smo problem prebukiranosti u vrtićima na Zabjelu i morali smo hitno da reagujemo. Napori da dođemo do prostora u javnom vlasništvu i adaptiramo ga za septembar nijesu se ostvarili, pa smo se odlučili za zakup prostora sa ugovornom klauzulom "zakup za otkup". Da pojasnimo i medijima i javnosti, to znači da će prostor, ako nakon tri godine bude i dalje postojala opravdanost zakupa, moći da pređe u vlasništvo Ustanove, i to tako što bi sva uplaćena sredstva po osnovu zaključenog Ugovora o zakupu na period od tri godine, bila uračunata u otkupnu cijenu. Na samom kraju, u cilju opravdanosti naših navoda šaljemo slike, ali i snimak vrtića sa izjavama roditelja, da bi se javnost upoznala sa pravim stanjem stvari, koje stanje stvari je, nažalost, u vašem mediju predstavljena na najgori način, a samim tim i naša ustanova. Snimak će biti objavljen na društvenim mrežama, a očekujemo da portal "Vijesti" takođe integralno prenijese snimak, baš kako je objavljen i snimak organizacije KOD. Očekujemo takođe da Televizija "Vijesti" prenese makar kadrove iz video-materijala koji je u prilogu", kazali su iz JPU "Đina Vrbica".

Bonus video: