VATRU DRŽE POD KONTROLOM

Šumski požari na više lokacija na području Kolašina: U Trunića Dolu i na Crkvinama bile ugrožene kuće

Iz te službe apelovali su na mještane da što prije obavijeste o požarima, ali i i da ih sami ugase kada su u početnoj fazi
1081 pregleda 1 komentar(a)
Vatru drže pod kontrolom, Foto: Služba zaštite
Vatru drže pod kontrolom, Foto: Služba zaštite

Na području kolašinske opštine aktivno je više požara, ali kako kažu u Službi zaštite, vatru na svim tim lokacijama drže pod kontrolom. Tokom dana gorjelo je na Trunića Dolu, Crkvinama, Gornjoj Morači, Babljaku...Za sada, požari nijesu izazvali materijalnu štetu, ali su vatrogasci bili neprekidno na terenu.

"Jedna ekipa je na Trunića Dolu branila kuću i objekte Meda Bojića. Na Crkvinama smo branili kuću Drljevića kao i ostale objekte u tom vikend naselju. Intervenisali smo i u Gornjoj Morači i Babljaku. Ponovo se aktivirao i požar u Suvoj Gori, na potpuno drugom dijelu opštine, kojeg takođe moramo pratiti", kazao je komandir Službe zaštite Željko Darmanović.

Kolašin požar
Varu drže pod kontrolom(Foto: Služba zaštite)

Iz te službe apelovali su na mještane da što prije obavijeste o požarima, ali i i da ih sami ugase kada su u početnoj fazi. Time bi, objašnjava Darmanović. pomogli i rasteretili pripadnike Službe zaštite, koji "pokrivaju" skoro 900 kvadratnih kilometara kolašinske opštine.

Preporučujemo za Vas