"Herceg Novi da sačuva mediteransko nasljeđe uz poštovanje vrijednosti savremene CG"

"Političkim i ekonomskim preduslovima, moderna država Crna Gora je stvorila pogodan investicioni ambijent za razvoj turističkih i drugih potencijala na visokom nivou..."
1392 pregleda 10 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Herceg Novi, Foto: Shutterstock, Shutterstock

„Obilježavajući 28. oktobar kao Dan opštine Herceg Novi, pamtimo antifašistički podvig boraca Prve bokeške, Desete hercegovačke i Druge dalmatinske brigade koji su ovaj grad prije 75 godina učinili slobodnim. U decenijama koje su uslijedile, Herceg Novi je bio između ostalog stjecište i inspirativni dom pisaca, slikara i drugih kulturnih poslenika iz Crne Gore i regiona", piše u čestitki predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića, povodom Dana opštine Herceg Novi.

On dodaje da je "moderna država Crna Gora je stvorila pogodan investicioni ambijent".

"Političkim i ekonomskim preduslovima, moderna država Crna Gora je stvorila pogodan investicioni ambijent za razvoj turističkih i drugih potencijala na visokom nivou, o čemu svjedoče realizacije projekata poput PortoNovog i Luštice. Obaveza je lokalne uprave i svih nadležnih institiucija da učine napore kako bi Herceg Novi sačuvao svoje multikulturno mediteransko nasljeđe uz poštovanje vrijednosti i razvojnih ciljeva savremene Crne Gore na evropskom putu", zaključuje se.

Bonus video: