"DOBRO, BOLJE, DOMAĆE"

U Tivtu održan Festival jesenjih boja

Festival je organizovan pod motom "Dobro, bolje, domaće", kao podrška nacionalnom projektu promocije domaćih ukusa i proizvođača iz Crne Gore
638 pregleda 0 komentar(a)
Sa festivala, Foto: Luštica Bay
Sa festivala, Foto: Luštica Bay

Cjelodnevni Festival jesenjih boja, na kom je učestvovalo dvadesetak proizvođača hrane, poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina iz Boke i okruženja, održan je na više lokacija u kompleksa Luštica Bay u Krtolima kod Tivta.

Festival je organizovan pod motom "Dobro, bolje, domaće", kao podrška nacionalnom projektu promocije domaćih ukusa i proizvođača iz Crne Gore, za čiju realizaciju je pored ostalih, zadužena i Nacionalna turistička organizacija.

"Kao i prošlogodišnji sajam, festival pokazuje da su ovakve manifestacije interesantne kako učesnicima koji predstavljaju svoju djelatnost, tako i posjetiocima koji žele da kupe kvalitetan domaći proizvod", saopštila je PR savjetnica "Luštice Development" Dragana Bećirović.

Ove godine na sajmu novina je bila učešće "Meštrina" iz Tivta, kao ženske organizacije koja se bavi rukotvorinama, a značajnu pažnju privukla je ponuda sira sa farme Dačević, povrća etno-domaćinstva Đedovina sa Grahova, te poljoprivredni proizvodi Vuksanović. 

Prirodna kozmetika, ljekoviti melemi i tinkture od ljekovitog planinskog bilja "Jelena" zanimale su dame, a izuzetnu selekciju sireva, kao i svake godine, ponudila je Olga Ovčar sa Luštice.

Održana je slikarska kolonija "Nijanse jeseni" na kojoj su učestvovali učenici tivatskih osnovnih škola, te srednje mještovite škole "Mladost" kojima je organizator obezbijedio štafelaje, kistove, boje i platna, za slikanje mediteranskog pejzaža. 

Članovi KUD "Boka" izveli su u marini splet igara na opšte oduševljenje posjetilaca.

Za najmlađe goste priređen je program animacije i zabave, a imali su priliku da udome kučiće sa luštičke farme Ovčar. 

Preporučujemo za Vas