Đukanović čestitao Dan opštine Herceg Novi

”Uvjeren sam da će Herceg Novi nastaviti stabilan i dinamičan razvoj, jačati partnerski odnos s Vladom, dovršiti započete projekte, privući nove strane investicije i adekvatno valorizovati raspoložive resurse"
660 pregleda 5 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Filip Roganović
Milo Đukanović, Foto: Filip Roganović

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, uputio je čestitku povodom 28. oktobra – Dana opštine Herceg Novi i ocijenio da bogato kulturno-istorijsko nasljeđe i rastuća ponuda turističkih rizorta i hotela pozicioniraju taj grad kao prestižnu turističku destinaciju na Jadranu.

U čestitki, upućenoj predsjedniku Opštine Stevanu Katiću, predsjedniku Skupštine opštine Milošu Bigoviću, odbornicima, učesnicima svečane sjednice i svim građanima Herceg Novog, Đukanović je naveo da je rastuća ponuda turističkih rizorta i hotela u dobroj mjeri rezultat kontinuirane podrške Vlade, u saradnji sa investitorima i lokalnom upravom.

”Privođenje kraju radova na izgradnji rizorta Porto Novi, kao i realizacija drugih turističkih projekata u vašoj opštini, najbolji su pokazatelj benefita vanjskopolitičkog kursa zemlje, članice NATO i lidera u pregovorima sa Evropskom unijom (EU), kao i ispravne državne politike strateški fokusirane na razvoj visokokvalitetnog turizma”, ukazao je Đukanović.

To potvrđuje, kako je ocijenio, i skoro otvaranje prvog „One and Only“ hotela u Evropi, kao i početak gradnje prestižnog Ritz Carlton hotela, upravo u Herceg Novom.

”Uvjeren sam da će Herceg Novi nastaviti stabilan i dinamičan razvoj, jačati partnerski odnos s Vladom, dovršiti započete projekte, privući nove strane investicije i adekvatno valorizovati raspoložive resurse. To će značajno uticati na kreiranje novih radnih mjesta, i na povećanje kvaliteta života građana Herceg Novog”, napisano je u čestitki Đukanovića.

Bonus video: