Novi tender za most na Južnoj obilaznici

Pristigle ponude je trebalo da budu otvorene 2. marta
107 pregleda 0 komentar(a)
jUŽNA OBILAZNICA, Foto: Luka Zeković
jUŽNA OBILAZNICA, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.03.2018. 17:12h

Glavni grad je ponovo raspisao tender, vrijedan 5.808.000 eura, za izbor izvođača radova za izgradnju glavnog projekta i izvođenje radova na mostu na Morači na trasi jugozapadne obilaznice.

Novi tender raspisan je nakon dobijanja potrebnih uslova od nadležnih institucija, koji su usklađeni sa novim Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Glavni grad je u februaru obustavio prethodni tender, uz obrazloženje da je potrebno bitno izmijeniti tendersku dokumentaciju prije isteka roka za podnošenje ponuda.

Pristigle ponude je trebalo da budu otvorene 2. marta.

Iz PG biroa je saopšteno da su se raspisivanjem tendera stekli uslovi za nastavak realizacije cjelokupnog projekta saobraćajnice “Jugozapadna obilaznica”, čija je ukupna vrijednost 21.726.653 eura.

“Izabrani izvođač će biti u obavezi da izradi Glavni projekat mosta na osnovu projektnog zadatka i idejnog rješenja, i izvede radove na izgradnji mosta na Morači na trasi saobraćajnice „Jugozapadna obilaznica“, po sistemu „ključ u ruke“ na osnovu revidovanog Glavnog projekta i izdate građevinske dozvole”, saopšteno je iz PG biroa.

Ponude se predaju radnim danima, zaključno sa 11. aprilom do 11 sati.

Bonus video: