Nuhodžić pozvao građane da prijavljuju nasilnike

Direktorica Sigurne ženske kuće Ljiljana Raičević je izrazila zadovoljstvo zbog upriličene posjete, i podsjetila da je to ujedno i prva organizovana posjeta sa nivoa ministra unutrašnjih poslova toj nevladinoj organizaciji
0 komentar(a)
Mevludin Nuhodžić, Sigurna ženska kuća, Foto: Vlada Crne Gore
Mevludin Nuhodžić, Sigurna ženska kuća, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 06.03.2018. 17:36h

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić pozvao je danas sve građane da bez straha prijavljuju nasilnike, u cilju efikasnog suprotstavljanja nasilničkom ponašanju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Nuhodžić je danas, u okviru plana obilaska nevladinih organizacija koje pružaju smještaj i zaštitu žrtvama nasilja, posjetio Nacionalno sklonište za žrtve trgovine ljudima i Sigurnu žensku kuću.

„Ove aktivnosti, kako je kazao ministar, imaju za cilj unapređenje saradnje između Ministarstva i organizacija koje se bave problemima nasilja, prije svega porodičnog nasilja i nasilja nad ženama“, kaže se u saopštenju.

Nuhodžić je iskazao uvjerenje da će se kroz rad Operativnog tima, koji je već počeo sa radom, dati puni doprinos kvalitetnoj koordinaciji nadležnih institucija sa civilnim sektorom u borbi protiv nasilja, a prije svega nasilja nad djecom i ženama.

„Nuhodžić je uputio poziv i ohrabrenje svim građankama i građanima da bez straha prijavljuju nasilnike, u cilju efikasnog suprotstavljanja nasilničkom ponašanju“, navodi se u saopštenju.

Direktorica Crnogorskog ženskog lobija i koordinatorka Nacionalnog skloništa za žrtve trgovine ljudima, Aida Petrović, kazala je da današnja posjeta ministra predstavlja pozitvan signal od države da će dosadašnja dobra i kvalitetna saradnja biti dodatna unaprijeđena.

Ona je poručila da se jedino obostranim i zajedničkim radom može dati dodatni kvalitet rješavanju problema žrtava.

Direktorica Sigurne ženske kuće Ljiljana Raičević je, kako se navodi, izrazila zadovoljstvo zbog upriličene posjete, i podsjetila da je to ujedno i prva organizovana posjeta sa nivoa ministra unutrašnjih poslova toj nevladinoj organizaciji.

„Ona je dodala da vjeruje da će saradnja MUP-a i Sigurne ženske kuće nastaviti da se razvija u pozitivnom pravcu, a ministrovu posjetu protumačila kao doprinos stavu da se nasilje neće tolerisati i da će MUP, u okviru svojih nadležnosti, nastojati da promoviše nultu toleranciju na ovaj negativni društveni fenomen“, kaže se u saopštenju.

Kako su kazali iz MUP-a, današnja posjeta Nacionalnom skloništu za žrve trgovine ljudima i Sigurnoj ženskoj kući prva je u nizu planiranih posjeta, budući da će Nuhodžić u narednom periodu obići sve organizacije u Crnoj Gori koje se bave porodičnim nasiljem.

Bonus video: