Prikupljen novac za Viktorovo liječenje

"Viktor ima velikih problema sa bubrezima, operisan je i potrebno je dalje liječenje u Zagrebu za šta roditelji nemaju sredstava, obzirom da žive od socijalne pomoći"
2590 pregleda 0 komentar(a)
Viktor Radulović, Foto: Privatna arhiva
Viktor Radulović, Foto: Privatna arhiva

Ana i Igor Radulović, iz sela Šume, petnaestak kilometara od Nikšića, zahvaljuju se svima koji su im pomogli da sakupe tri hiljade eura, koliko je potrebno za nastavak liječenja njihovog petogodišnjeg sina Viktora.

„Viktor ima velikih problema sa bubrezima, operisan je i potrebno je dalje liječenje u Zagrebu za šta roditelji nemaju sredstava, obzirom da žive od socijalne pomoći. Viktorovo liječenje, sa troškovima puta, koštaće oko 3.000 eura i za ovu porodicu to je nedostižan iznos”, saopštili su prošle sedmice iz NVO “Izvor života”, koja je pokrenula akciju da Radulovići prikupe potrebna sredstva.

“Nakon što su u brzom vremenskom periodu prikupljena tražena sredstva, osjećam obavezu da se obratim javnosti, privrednicima i građanima koji su nesebično pomogli. Dijete je već počelo sa pregledima i nadamo se najboljim rezultatima. Obzirom da je uplaćeno znatno više sredstava osjetio sam potrebu da se obrattim javnosti kako bi oni koji su željeli uplatiti sredstva za našeg sina i našu porodicu to učinili nekom drugom kome je pomoć potrebna”, poručio je Igor Radulović.

Kuća u kojoj žive Radulovići
Kuća u kojoj žive Radulovići(Foto: Privatna arhiva)

Žive u trošnoj, iznajmljenoj kući, u veoma lošim uslovima, bez sanitarnog čvora. Kako Igor nema lijevu šaku teško može naći posao, mada se trudi, koliko god je u njegovoj moći, da ponešto zaradi i olakša život porodici.

“Ono što želimo istaći je da je prikupljeno znatno više sredstava nego što je bilo potrebno za planirane preglede, pa smo u dogovoru sa Centrom za socijalni rad Nikšić i NVO ‘Izvor života’ odlučili da, nakon svih pregleda, preostala sredstva uložimo u izgradnju kuće koja će trajno riješiti naše socijalno pitanjje. I ranije smo bili prinuđeni da se obraćamo medijima zbog teškog životnog standarda i moje invalidnosti, pa je za nas ovo rešenje za sve probleme.Posebno nam je važno da će kuća imati kupatilo i sanitarni čvor jer je to najvažnije za Viktora, a i druga dva dječaka”, kazao je Igor i zahvalio se svima koji su im pomogli.

Bonus video: