VRIJEDNI 350.000 EURA

U Gusinju otvoreni školski sportski tereni

Ministar prosvjete Damir Šehović kazao je da je u obrazovnu infrastrukturu Gusinja u prethodne dvije godine uloženo oko 400 hiljada eura
941 pregleda 0 komentar(a)
Sa otvaranja terena, Foto: Mps.gov.me
Sa otvaranja terena, Foto: Mps.gov.me

Sportski tereni škole “Džafer Nikočević” u Gusinju, vrijedni oko 350 hiljada eura, otvoreni su danas, saopštili su iz Ministarstva prosvjete.

Taj sportski kompleks, kako je saopšteno, sadrži dva multifunkcionalna terena za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, sa montažnim tribinama na oba terena, oko 420 sjedećih mjesta, zaštitnom mrežom, osvjetljenjem, specijalnim podlogama za tu vrstu terena prilagođenu temperaturnim razlikama i različitim vremenskim uslovima, kao i ogradu oko kompletnog kompleksa.

Iz Ministarstva su kazali da su za tu investiciju izdvojili oko 280 hiljada eura, a Fondacija "Gusinje" iz Njujorka preostali dio novca.

Ministar prosvjete Damir Šehović kazao je da je u obrazovnu infrastrukturu Gusinja samo u prethodne dvije godine uloženo oko 400 hiljada eura, i najavio da slijedi rekonstrukcija vrtića i gradnja sportske školske sale u toj opštini.

On je kazao da će Vlada, kroz Kapitalni budžet, graditi školsku sportsku salu projektovane vrijednosti 2,7 miliona eura.

Šehović je naveo da mu je zadovoljstvo da najavi da je planirana i rekonstrukcija vrtića u Gusinju, koji je vaspitna jedinica vrtića u Plavu.

Damir Šehović
Damir Šehović(Foto: mps.gov.me)

“Takođe, škola “Džafer Nikočević” je kandidovana za Projekat energetske efikasnosti u javnim zgradama. Dodatno, u postupku je izrada projekta za sanaciju područnog odjeljenja „Višnjevo“, koja takođe pripada toj školi”, dodao je on.

On je zahvalio Fondaciji “Gusinje” iz Njujorka koja je prepoznala važnost ulaganja u zavičaj.

Šehović je kazao da je zadovoljan da svjedoči takvom odnosu Vlade Crne Gore i nikad većim ulaganjima u obrazovnu infrastrukturu na nivou cijele zemlje, a posebno sjevera.

On je ukazao na to da je ukupna vrijednost nedavno završenih i planiranih projakata u oblasti obrazovne infrastrukture u Plavu i Gusinju na nivou od oko 2,5 miliona eura.

Predsjednica opštine Gusinje Anela Čekić kazala je da izgradnja terena predstavlja još jedan u nizu projekata koji se realizuju na teritoriji Gusinja, čime zaokružuju svoju osnovnu infrastrukturu.

Predstavnik Fondacije „Njujork“, Sulejman Đombalić je govorio o važnosti uključivanja čitave zajednice u takve projekte.

Kako je naveo, ta fondacija je od samog početka posebnu paznju usmjeravala na pomaganje gusinjskoj osnovnoj školi, kako kroz donacije u vidu računarske opreme, tako i kroz kupovinu inventara za Školu.

Đombalić je najavio i učešće u novim projektima rekonstrukcija obrazovne infrastrukture u Gusinju.

Šerif Feratović, direktor OŠ „Džafer Nikočević“, zahvalio je Ministarstvu, Fondaciji i svima koji su pomogli realizaciju ove investicije.

“Terenima smo obradovali najmlađe i njihove roditelje, ali i omladinu i rekreativce. Siguran sam da će bavljenje sportom našu omladinu udaljiti od poroka i loših navika”, zaključio je on.