Vrhovni sud dao konačnu riječ: Mićunović nezakonito razriješen

Vrhovni sud je odbio kao neosnovanu reviziju, koju je tražio Javni servis
11377 pregleda 7 komentar(a)
Vladan Mićunović, Foto: Boris Pejović
Vladan Mićunović, Foto: Boris Pejović

Vrhovni sud Crne Gore potvrdio je presudu danilovgradskog Osnovnog suda da je bivši direktor Televizije Crne Gore Vladan Mićunović nezakonito razriješen.

Taj sud je odbio kao neosnovanu reviziju, koju je tražio Javni servis. Vrhovni sud smatra i da ranije presude danilovgradskog Osnovnog i podgoričkog Višeg suda nemaju nedostatke, na koje se žalio Javni servis.

“Svakome ko časno, odgovorno i savjesno promišlja, jasno je da su svojevremene smjene u RTCG pravno i profesionalno neutemeljene. Nakon okončanja sudskog postupka, režiseri prljave čistke i njihova brojna posluga - politički paraziti, eskort novinarke i novinari, pojedini lažni nevladini aktivisti i neuki članovi tadašnjeg Savjeta RTCG (uz par izuzetaka)... trebalo bi makar malo da se zastide. Znam da se to neće dogoditi, kao što se nije dogodilo ni mnogo puta u sličnim ili još težim situacijama. Što se mene tiče, njihova rekacija me apsolutno ne zanima, nastaviću da obavljam novinarski posao onako kako sam ga radio 35 godina,a oni neka rade kako su naučili. Meni je savjest mirna: kao direktor TVCG, radio sam u najboljem interesu javnosti i institucije na čijem sam čelu bio godinu dana, dosljedno poštujući profesionalne i etičke standarde”, poručio je Mićunović u izjavi za medije.

Mićunović je u junu 2018. razriješen funkcije.

Bonus video: