Nikšićka rok poezija u vidu monografije

312 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Nevladino udruženje "Sinteza" iz Nikšića počelo je sa realizaciju projekta "Uhvaćeni tonovi" u sklopu koga će biti izdata knjiga "Nikšićka rok poezija".

“Rok poezija je danas prepoznata širom svijeta, što svjedoči Nobelova nagrada koja je dodjeljena rok izvođaču i piscu Bob Dilanu 2016. godine. Crna Gora, a posebno Nikšić, obiluje kvalitetnim tekstovima pisanim od strane naših kanrautora, te se javila potreba da se isti prikupe i predstave široj javnosti u vidu priređivanju monografije", naveli su iz “Sinteze”.

Projekat podrazumijeva prikupljanje, tehničku obradu i sistematizaciju opusa nikšićkih autora, a kao završni produkt je štampanje pomenute monografije.

“Pozivamo sve zainteresovane da nas kontaktiraju putem e-maila: nvosinteza@gmail.com kako bi nam pomogli u ovom poduhvatu", pozvali su iz pomenutog udruženja.

Projekat "Uhvaćeni tonovi" podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) koji finansira Evropska Unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Tivat, Kotor, Nikšić, Pljevlja i Podgorica.

Bonus video: