SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA UCG

Oslobođeni školarine studenti sa invaliditetom, na masteru FPN-a još 10 kandidata

Upravni odbor UCG usvojio zahtjev dostavljen od Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore
610 pregleda 1 komentar(a)
Sa sjednice Upravnog odbora UCG, Foto: UCG
Sa sjednice Upravnog odbora UCG, Foto: UCG

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je, na danas održanoj sjednici, usvojio zahtjev za oslođanje školarine dostavljen od Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore.

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica kazao je da se studenti sa invaliditetom, za koje je Udruženje dostavilo spisak sa medicinskom dokumentacijom, oslobađaju plaćanja naknade za studiranje za studijsku 2019/20. godinu.

Kako je saopšteno iz UCG, Bjelica je dodao da je danas, između ostalog, usvojen i Predlog Odluke o odobravanju dodatnog broja studenata za master (postdiplomske) studije za studijsku 2019/20. godinu, na zahtjev Fakulteta političkih nauka, i to za 10 kandidata.

„Ovo povećanje je usvojeno u skladu sa licencom, za studijski program Međunarodni odnosi, a vodilo se, kako je naznačeno i Odlukom, računa da se povećanjem broja ne ugroze kriterijumi organizacije kvaliteta nastave“, kazao je Bjelica.

Danas je, dodaju iz UCG, između ostalog usvojen i predlog Izmjena i dopuna Finansijskog plana i Plana javnih nabavki UCG za 2019. godinu; čiji sastavni dio čine inicijative organizacionih jedinica UCG (Elektrotehnički fakultet, Institut za biologiju mora, međunarodni projekat: „PH-ELIM”, međunarodni projekat: „TRANSAF”, Filološki fakultet, Rektorat).

Preporučujemo za Vas