I dalje postoje online mediji koji nijesu registrovani na sajtu Agencije

Autorka istraživanja za potrebe Sindikata medija Bojana Laković Konatar je istakla da na sajtu Agencije za elektronske medije trenutno je registrovana 61 elektronska publikacija
297 pregleda 0 komentar(a)
Sa presa, Foto: Borko Ždero
Sa presa, Foto: Borko Ždero

Istraživanje o stanju u digitalnim medijima u Crnoj Gori rađeno ove godine, pokazalo je da postoji i dalje online mediji, koji nijesu registrovani na sajtu Agencije za elektronske medije.

Predsjednica Sindikata medija Marijana Camović je pojasnila je da bi mediji trebali da prepoznaju svoj interes u registrovanju.

Autorka istraživanja za potrebe Sindikata medija Bojana Laković Konatar je istakla da na sajtu Agencije za elektronske medije trenutno je registrovana 61 elektronska publikacija.

"Najveći broj zaposlenih u tim medijima čine novinarke, a većina zaposlenih ima diplomu o završenim studijama. Istraživanje je potvrdilo da u digitalnim medijima rade ljudi koji imaju od 15 do 25 godina radnog iskustva, što ne čudi s obzirom na činjenicu da oni uglavnom rade i za neki drugi tip medija u čijem sastavu je i portal", navodi Laković Konatar.

U istraživanju je učestvovalo 30 novinara iz 16 medija, što je, navodi ona, gotovo polovina procijenjenog ukupnog broja novinara zaposlenih u portalima.

Bonus video: