Patricia Pobrić: Danas mi je zvanično dodijeljen status zviždača

"...Jedino sam htjela da se zahvalim na tome jer najzad javno je rečeno, po vašoj definiciji, bilo ko ko ukazuje na nepravilnost – to sam uradila”, kazala je Pobrić
3700 pregleda 6 komentar(a)
Patricia Pobrić, Foto: Filip Roganović
Patricia Pobrić, Foto: Filip Roganović

Patricija Pobrić poručila je da joj je danas i zvanično dodijeljen status zviždača, koji joj u periodu izbijanja afere “Ramada” nije dodijelila Agencija za sprječavanje korupcije.

“Nikad nisam dobila status zviždača u posljednje tri godine. A po vašoj definiciji danas, ja sam zviždač. Jedino sam htjela da se zahvalim na tome jer najzad javno je rečeno, po vašoj definiciji, bilo ko ko ukazuje na nepravilnost – to sam uradila”, kazala je Pobrić, obraćajući se načelnici odsjeka po postupanju po prijavama zviždača u Agenciji za sprječavanje korupcije Kristini Braletić.

One su učestvovale na konferenciji za novinare koju je organizovao CRNVO, na kojoj su predstavljeni rezultati istraživanja “Stavovi građana o zviždačima”.

“Najzad nisam više osoba bez statusa, nego ste mi danas dali status”, kazala je ona.

CRNVO
Danas na konferenciji CRNVO(Foto: Luka Zeković)

Ona je tadašnjem poslaniku Mladenu Bojaniću dostavila dokumenta koja su ukazala da su predstavnici Socijaldemokrata zloupotrebili državna sredstva. Ova afera postala je poznata pod imenom “Ramada”.

Bonus video: