Organizovana akcija čišćenja Lima na području Plava

Rijeka Lim, zajedno sa Plavskim jezerom predstavlja značajan resurs opštine Plav, posebno u funkciji razvoja i valorizacije turističke ponude na području ove opštine
628 pregleda 0 komentar(a)
Sa akcije, Foto: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja
Sa akcije, Foto: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovalo je danas akciju čišćenja vodotoka, u saradnji sa lokalnim samoupravama, sportsko – ribolovnim klubovima i civilnim sektorom na području opštine Plav.

U akciji su učestvovali predstavnici Opštine Plav i lokalnog komunalnog preduzeća, zatim sportsko - ribolovnog kluba "Plavsko Jezero“, a poseban doprinos i poruku svojim učešćem poslali su mladi - članovi Ekološke sekcije Srednje mješovite škole „Bećo Bašić“ i omladinci košarkaškog kluba „Balkanski ris“.

Osim predstavnika Ministarstva, odnosno Direktorata za vodoprivredu, u akciji su učestvovali i predstavnici Uprave za vode.

Čišćenje Lima
Sa akcije(Foto: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja)

Rijeka Lim, zajedno sa Plavskim jezerom predstavlja značajan resurs opštine Plav, posebno u funkciji razvoja i valorizacije turističke ponude na području ove opštine.

Iako se dio vodotoka Lima koji se nalazi na području ove opštine u značajnoj mjeri održava, ipak se, kako je saopšteno, dešavaju slučajevi nesavjesnog odlaganja otpada, zbog čega postoji potreba za kontinuiranim čišćenjem i podizanjem svijesti kod građana.

“Danas je očišćen otpad koji je zatečen na lokaciji Brezojevica, na potezu od Limskog mosta nizvodno lijevom stranom obale u dužini od 600 metara. Akcije čišćenja vodotoka jedna je od aktivnosti podržanih kroz drugi javni poziv Ministarstva poljoprivrede za Program malih grantova u okviru regionalnog projekta „Upravljanje slivom rijeke Drine na Zapadnom Balkanu“.

Potpredsjednik Opštine Plav Blažo Stijović izrazio je nadu da će Opština, kao jedan od dobitnika granta, u narednom periodu uspješno realizovati projekat zaštite od erozije i trajno urediti dio obale Lima na kome je danas organizovana akcija čišćenja.

Bonus video: