Vuković: Podgorica Bogom dana za vožnju bicikla

Gradonačelnik je zaključio da je gradska uprava odlučila da nastavi ovaj projekat i da će se u Prijedlogu budžeta za narednu godinu naći dodatnih 20 hiljada eura za na subvencioniranje nabavke novih bicikala i električnih trotineta
748 pregleda 0 komentar(a)
Vuković sa građanima, Foto: Podgorica.me
Vuković sa građanima, Foto: Podgorica.me

Sa novih 103 kandidata Glavni grad potpisao je ugovore za subvencije za kupovinu bicikala kroz nastavak projekta “Podgorica na dva točka”. Na taj način potvrđuje se opredjeljenje gradske vlasti na promociji alternativnih vidova prevoza, kazao je tom prilikom gradonačelnik dr Ivan Vuković. Dodao je kako je rebalansom budžeta obezbijeđeno dodatnih 10 hiljada eura za nastavak projekta a tim novcem će građanima biti subvencionirana kupovina bicikala u visini od 50 odsto, a najviše do 100 eura.

“Ovo je drugi put da se nalazimo na ovom istom mjestu ovako lijepim povodom, prvi put je to bilo unazad pola godine, kada smo podijelili 136 subvencija našim sugrađanima. Na taj način ovaj projekat je i krenuo i kada smo vidjeli sa koliko entuzijazma i zadovoljstva su ljudi dočekali našu inicijativu i kako se ona primila mi smo odlučili da prvu narednu priliku opredijelimo dodatna finansijska sredstva kako bi još jedan broj naših sugrađana dobio šansu da kupi biciklo po povoljnim uslovima uz podršku Glavnog grada”, kazao je Vuković.

Dodao je da današnja akcija neće biti nešto što je kratkog daha i sezonskog karaktera već je ona stvar trajnog opredjeljenja lokalne vlasti da motivišemo što veći veći broj naših sugrađanki i sugrađana da se okrenu akternativnim stilovima prevoza.

“Često to ponavljamo, Podgorica je Bogom dana za biciklizam, Podgorica je praktično u potpunosti ravan grad, đe imamo 8 mjeseci u godini lijepe vremenske uslove tako da nema ni jednog razloga zbog kojeg bismo pokušali da baš svuda stignemo kolima. Svjedoci smo i da su gužve na našim ulicama sve veće tako da hajde da skupa učinimo napor da spojimo lijepo i korisno” , istakao je gradonačelnik.

U ime nagrađenih obratila se Dragana Pantović iskazavši zadovoljstvo realizacijom prijekta “Podgorica na dva točka”.

“Želim iskazati zadovoljstvo što sam danas ovdje među svim dobitnicama i dobitnicima subvencije za kupovinu bicikala. Zahvalsnost za to dugujemo rukovodstvu Glavnog grada ne samo na materijalnoj pomoći već na tome što u svojoj agenda značajno mjesto posvećuje ovakvim inicijativama koje su veoma značajne za dobrobit našeg grada”, istakla je Pantović.

Gradonačelnik je zaključio da je gradska uprava odlučila da nastavi ovaj projekat i da će se u Prijedlogu budžeta za narednu godinu naći dodatnih 20 hiljada eura za na subvencioniranje nabavke novih bicikala i električnih trotineta.

Bonus video: