U nedjelju u Spužu protest zbog zagađenja životne sredine

Iz organizacionog odbora su ranije najavili da će svoje sugrađane na protestu obavijestiti o tome šta je tužilaštvo preduzelo po njihovoj prijavi podnijetoj protiv kompanije "Niksen trejd" i vlasnika te firme Dragana Čavora
995 pregleda 0 komentar(a)
Sa ranije održanog skupa, Foto: Autonomni građanski pokret
Sa ranije održanog skupa, Foto: Autonomni građanski pokret
Ažurirano: 02.11.2019. 20:51h

U nedjelju 3. novembra, u 10 sati, mještani spuških naselja okupiće se u blizini benzinske pumpe u Donjim Grbama, kako bi protestovali zbog problema zagađenja životne sredine.

Protestno okupljanje najavljeno je prije mjesec, kada su iz organizacionog odbora najavili da će tog dana svoje sugrađane obavijestiti o tome šta je tužilaštvo preduzelo po njihovoj prijavi podnijetoj protiv kompanije "Niksen trejd" i vlasnika te firme Dragana Čavora.

Na tom protestu mještani Grba i aktivisti Koalicije za održivi razvoj (KOR) zatražili su da se farma svinja firme “Niksen - Čavor” iseli iz Spuža na drugu lokaciju, gdje će biti sprovedene sve propisane mjere zaštite životne sredine.

Tečni otpad iz te farme izliva se u vodoizvorište Kraljičino oko u blizini Daljma, koje je dio sliva vodoizvorišta Mareza, sa kog se vodom snabdijeva Podgorica.

To je “Vijestima” ranije kazao Goran Đuričković, mještanin spuškog naselja Grbe, u kom je i smještena farma svinja koja je u vlasništvu firme “Niksen Čavor”.

Đuričković svoje tvrdnje temelji na nalazu koji su 26. septembra napravili članovi mješovite inspekcijske komisije, koju je dan ranije u Spuž poslao potpredsjednik Vlade Milutin Simović.

Bonus video: