Opština ne da Careviću dozvolu

Carević je jedan od skoro 40 investitora kojima je u protekla dva mjeseca resorni serkretarijat, na čijem je čelu Stevo Davidović (kadar Demokrata), odbio zahtjeve za izdavanje upotrebnih dozvola za objekte koje su gradili proteklih desetak godina
13399 pregleda 14 komentar(a)
Marko Carević, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović
Marko Carević, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović

Sekretarijat za urbanizam odbio je zahtjev gradonačelnika Budve Marka Bata Carevića da mu izda upotrebnu dozvolu za njegovu porodičnu zgradu u naselju Rozino.

Carević je jedan od skoro 40 investitora kojima je u protekla dva mjeseca resorni serkretarijat, na čijem je čelu Stevo Davidović (kadar Demokrata), odbio zahtjeve za izdavanje upotrebnih dozvola za objekte koje su gradili proteklih desetak godina.

Carević je, kako se navodi u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, u Budva polju vlasnik petospratne porodične zgrade sa podrumom.

Prvi čovjek Budve više od deceniju uspješno se bavi između ostalog i građevinskim biznisom, i osnivač je kompanije "Carinvest".

Rukovođenje firmom stariji Carević je prepustio svome sinu, kada je u januaru sjeo u fotelju prvog čovjeka Budve.

Porodična stambena zgrada, kako stoji u listu nepokretnosti, ima u podrumu poslovni prostor, a na svakom od spratova po dva manja stambena prostora.

Carević je sredinom avgusta predao zahtjev Sekretarijatu za urbanizam. Kao prvom čovjeku grada Careviću je svaki od sekretarijata podređen, odnosno svi sekretari bi trebalo da mu podnose izvještaje o svome učinku i poslovnim rezultatima.

To što je nadređen, nije uticalo na opštinske službenike da zahtjev Carevića odbiju jer nije dostavio potrebnu dokumentaciju.

"Kako je pregledom predmetnog zahtjeva utvrđeno da imenovani (Marko Carević) nije dostavio neophodnu dokumentaciju za izdavanje upotrebne dozvole, to je aktom ovog Sekretarijata pozvan da u roku od osam dana upotpuni zahtjev i dostavi pravosnažnu građevinsku dozvolu, izjavu izvođača radova da je objekat izgrađen u skladu sa građevinskom dozvolom i revidiranim glavnim projektom, izjavu nadzornog inženjera da je objekat izgrađen u skladu sa građevinskom dozvolom, izjavu vodećeg projektanta, elaborat originalnih terenskih podataka...", navodi se u rješenju koje je 21. oktobra donio Sekretarijat za urbanizam.

Ističe se da Carević u propisanom roku nije dostavio traženu dokumentaciju, te je zahtjev odbijen.

Poznato je da gro izgrađenih objekata na području budvanske opštine, poput srednje škole, te luksuznih hotela, stambenih zgrada i porodičnih kuća brojnih političara, kako iz redova DPS-a, tako i aktuelne vladajuće koalcije, ne samo da nemaju upotrebnu, nego ni građevinske dozvole.

Bonus video: