Humana akcija Nikšićana: Radulovićima sada grade dom

Nakon objavljivanja apela NVO “Izvor života” u “Vijestima” da je za nastavak Viktorovog liječenja, kome je bubreg trajno oštećen, potrebno oko tri hiljade eura, “Vijestima” su se javili predstavnici kompanije Uniprom koji su se ponudili da obezbijede kompletna sredstva
6309 pregleda 4 komentar(a)
Kuća za Raduloviće, Foto: Privatna arhiva
Kuća za Raduloviće, Foto: Privatna arhiva

Još jedna humanitarna akcija nevladine organizacije (NVO) “Izvor života” iz Nikšića privodi se kraju. Nakon što su pokrenuli akciju za prikupljanja novčane pomoći za nastavak liječenja petogodišnjeg Viktora Radulovića, iz nikšićkog sela Šume, sada su na dobrom putu da njemu i njegovoj porodici obezbijede krov nad glavom.

Viktor Radulović
Viktor Radulović

Nakon objavljivanja apela NVO “Izvor života” u “Vijestima” da je za nastavak Viktorovog liječenja, kome je bubreg trajno oštećen, potrebno oko tri hiljade eura, “Vijestima” su se javili predstavnici kompanije Uniprom koji su se ponudili da obezbijede kompletna sredstva.

“Kompanija ‘Uniprom’ i Veselin Pejović su nas i porodicu kontaktirali posredstvom Dnevnog lista ‘Vijesti’ i odlučili da doniraju kompletna potrebna sredstva za Viktorovo liječenje, zahvaljujući čemu su se stekli uslovi za izgradnju kuće. Iz ove kompanije pozvali su da ukoliko bilo što zatreba za ovu porodicu ili neku sličnu priču da ih samo pozovemo, čime su još jednom pokazali da su ljudi velikog srca. Viktor je počeo sve potrebne analize i liječenja kako bi sačuvao preostalu funkciju bubrega”, kazala je Konstantina Vojinović iz “Izvora života”.

Radulovići žive u trošnoj kući, koju im je na korišćenje ustupila rođaka, u veoma lošim uslovima, bez sanitarnog čvora. Kako Viktorov otac Igor nema lijevu šaku teško može naći posao, mada se trudi, koliko god je u njegovoj moći, da ponešto zaradi i olakša život porodici. Pošto se veliki broj građana i privrednika javilo za pomoć u dogovoru sa njima i Radulovićima, NVO “Izvor života” je riješila da novac preusmjeri na izgradnju kuće.

“Obzirom da je preostalo mnogi više sredstava u dogovoru sa Centrom za socijalni rad i direktorom Zoranom Vukićevićem, kao i sa porodicom Radulovićim, odlučili smo da im trajno riješimo stambeno pitanje. Radovi na temlju su počeli, a kompanija kod koje smo naručili kuću očekuje da će nakon izlivanja ploče sve biti gotovo za najkasnije 20 dana. Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u ovoj humanoj priči”, poručila je Vojinović uz poruku – “vidimo se uskoro na useljenju”.

Bonus video: