Rekonstrukcija puta od Rogama do Spuža na čekanju zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa

Izgradnja Gradske bolnice nije se našla u Strateškom planu razvoja Podgorice od 2019. do 2024. godine, jer dokumentacija o tom projektu nije dostavljena nad ležnima iz Podgorice
2035 pregleda 1 komentar(a)
Sa današnje javne rasprave u SO Podgorica, Foto: Luka Zeković
Sa današnje javne rasprave u SO Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.11.2019. 13:48h

Glavni grad je odustao od izgradnje novog groblja u Donjim Kokotima, zbog komplikovanosti, rekonstrukcija starog puta od Rogama do Spuža, iako je zvanično započeta, ne sprovodi se jer nijesu riješeni imovinsko pravni odnosi.

Izgradnja Gradske bolnice nije se našla u Strateškom planu razvoja Podgorice od 2019. do 2024. godine, jer dokumentacija o tom projektu nije dostavljena nadležnima iz Podgorice.

To su saopštili predstavnici Glavnog grada na današnjoj centralnoj javnoj raspravi o Strateškom planu razvoja Podgorice od 2019. do 2024. godine.

“Nijesmo dobili dokumentaciju za Gradsku bolnicu”, kazao je menadžer Glavnog grada Marjan Junčaj.

"Plan sve sem strateški i razvojni"

Odbornik Demokrata Janko Krstović ocijenio je da ne može da se govori o Strateškom planu, jer se pominje rekonstrukcija 33 saobraćajnice.

“Ne može se za dokument, u kojem se pominje rekontrukcija 33 saobraćajnice kazati da je Strateški plan”, istakao je Krtović.

Odbornik URE Zoran Mikić istakao je da je plan sve, samo ne strateški i razvojni. On je istakao da je iz Vlade nedavno najavljena izgradnja vrtića i škole u City kvartu, nove škole na Zabjelu, a da toga nema u Strateškom planu.

Mikić je naglasio da se podleglo uticaju građevinskog lobija.

“Pomenute 33 rekonstrukcije se odnose uglavnom na izgradnju bulevara”, navela je predstavnica zamjenica direktora Agencije za izgradnju i razvoj Snežana Adžić.

Sa današnje javne rasprave
Sa današnje javne rasprave(Foto: Luka Zeković)

Ona je istakla da rekonstrukcija Ulice Vojisavljevića neće moći da se realizuje u skorije vrijeme, jer nijesu riješeni imovinsko pravni odnosi.

“Projekat ne može da bude započet, dok se ne riješe imovinsko pravni odnosi. Za to treba dosta novca”, navela je Adžić.

Međutim, za rekonstrukciju starog puta prema Spužu, gdje je u toku izgradnja vijadukta na raskrsnici prema Rogamima, Adžić je rekla da neriješeni imovinsko pravni odnosi nijesu prepreka za trenutne radove.

“Radi se vijadukt, gdje nema neriješenih imovinsko pravnih odnosa”.

Adžić je apelovala na građana da pristanu na uslove eksproprijacije, koje im se nude, a ako nijesu zadovoljni, interese svoje zaštite na sudu.

Ona je kazala da su zatražili da se sada novo groblje planira na Ćemovskom polju.

Bonus video: