Most u Meljinama ponovo u funkciji

“Preko ovog mosta biće glavni ulaz za priobalni dio Meljina, dok će nakon završetka radova na kompleksu “Lazure” i dio ulice Braće Pedišić biti uređena kolovozno-pješačka zona”
0 komentar(a)
Most u Meljinama, Foto: Slavica Kosić
Most u Meljinama, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.04.2018. 12:52h

Sanirani most koji spaja Jadransku magistralu i ulicu Braće Pedišić u Meljinama danas je svečano pušten u saobraćaj.

Sanaciju mosta donirala je kompanija “Imperio Holding Limited” koja gradi luksuzni kompleks Lazure, na osnovu ugovora koji je potpisan u decembru sa Opštinom Herceg Novi.

“Preko ovog mosta biće glavni ulaz za priobalni dio Meljina, dok će nakon završetka radova na kompleksu “Lazure” i dio ulice Braće Pedišić biti uređena kolovozno-pješačka zona”, kazao je predsjednik opštine Stevan Katić, zahvaljujući predstavnicima kompanije “Imperio holding” na društveno odgovornom odnosu prema lokalnoj zajednici.

Katić je istakao da Opština nastavlja sa projektima u ovom dijelu grada – ranije je saniran havarisani kolektor u gornjem dijelu toka potoka Nemila, a u narednih petnaestak dana slijedi i otvaranje staze koja će povezati Meljine i Zeleniku kroz stari željeznički tunel, te tako omogućiti mještanima bezbjednu pješačku komunikaciju.

Projekt menadžer kompleksa "Lazure" Anja Martinova je kazala da je namjera mendžmenta da cijeli kompleks po završetku radova, bude otvoren kako za goste tako i za građane Herceg Novog.

Ona je najavila da će hotel i marina biti otvoreni tokom ljeta, kasnije od ranije najavljenog otvaranja.

Hotel “Lazure” imaće pet zvjezdica, 25 soba i spa centar, a u drugoj fazi koja bi trebalo da počne najesen gradiće depadansa sa 110 soba.

Bonus video: