Bošković čestitao vojnicima Dan NATO: Najavio 68 stanova

Bošković je sa predsjednikom Opštine Danilovgrad, Branislavom Đuranovićem obišao lokaciju Rsojevica, gdje su počeli pripremni radovi za izgradnju zgrade sa 68 stanova za potrebe pripadnika Vojske Crne Gore
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2018. 13:05h

Ministar odbrane Predrag Bošković čestitao je danas pripadnicima Vojske Crne Gore 4. april, Dan NATO, zahvaljujući im se na požrtvovanom radu u prethodnih 12 godina i na svemu što su učinili kako bi Crna Gora postala dio najvažnijeg odbrambenog vojno-političkog saveza u svijetu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako je saopšteno iz tog Vladinog resora, Bošković je danas sa predsjednikom Opštine Danilovgrad, Branislavom Đuranovićem obišao lokaciju Rsojevica, gdje su počeli pripremni radovi za izgradnju zgrade sa 68 stanova za potrebe pripadnika Vojske Crne Gore.

Bošković je povodom 4. aprila, Dana NATO, predstavio javnosti kapetanicu Sanju Pejović, koja uskoro ide na dužnost rodne savjetnice u Vrhovnu komandu Savezničkih snaga u belgijskom gradu Monsu, na najveću poziciju koju je Crna Gora do sada dobila u Alijansi.

Pejović je istakla da joj ta funkcija predstavlja veliku čast i obavezu.

U saopštenju se dodaje da se Bošković zahvalio Opštini Danilovgrad na izuzetnoj saradnji i davanju doprinosa u rješavanju stambenih pitanja pripadnika Vojske Crne Gore.

"On je završetak zgrade najavio za kraj naredne godine, ističući da su prethodne godine stvarane pravne i materijalne pretpostavke da bi se krenulo u ovaj projekat. Formirana je Stambena zadruga "Odbrana", dok je više od milion eura opredijeljeno upravo za izgradnju zgrade na Rsojevici, na samom ulazu u Danilovgrad, i u neposrednoj blizini kasarne "Milovan Šaranović"", kazali su iz Ministarstva odbrane.

Đuranović je kazao da počinju radovi na jednoj od najvećih i, svakako najljepših zgrada u Danilovgradu.

"Ova Vojska pripada Crnoj Gori, tako da smo sa velikim zadovoljstvom izašli u susret zahtjevu Ministarstva odbrane da na ovoj izuzetnoj lokaciji nikne zgrada za potrebe njenih pripadnika", kazao je Đuranović.

Bošković i v.d načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Ilija Daković prethodno su posjetili kasarnu "Milovan Šaranović", gdje su imali sastanak sa predstavnicima jedinica koje su u njoj smještene, Pješadijskog bataljona, Centra za obuku, Čete specijalnih snaga i Logističkog bataljona.

Galerija

Bonus video: