UNIVERZITET CRNE GORE

Pokrenuta procedura za povećanje broja studenata za upis na specijalističke studije Građevinarstva

Procedura je pokrenuta na osnovu Odluke Senata Univerziteta Crne Gore o prihvatanju predloga Studentskog parlamenta UCG, od 28. oktobra, a odnosi se na povećanje broja za upis sa 20 na 38 studenata
1802 pregleda 1 komentar(a)
Građevinski fakultet, Foto: Zoran Đurić
Građevinski fakultet, Foto: Zoran Đurić

Na danas održanoj sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore pokrenut je, između ostalog, postupak za dopunu licence i povećanje broja studenata za upis na postdiplomske specijalističke studije studijskog programa Građevinarstvo, saopšteno je iz PR centra univerziteta Crne Gore.

„Procedura je pokrenuta na osnovu Odluke Senata Univerziteta Crne Gore o prihvatanju predloga Studentskog parlamenta UCG, od 28. oktobra, a odnosi se na povećanje broja za upis sa 20 na 38 studenata“, kazao je predsjednik Upravnog odbora UCG prof. dr Duško Bjelica, kaže se u saopštenju.

Uz ovu odluku, u daljoj proceduri, Centar za unapređenje kvaliteta UCG će podnijeti zahtjev za dopunu licence Ministarstvu prosvjete, u formi i sadržini propisanoj Pravilnikom o bližim uslovima za osnivanje, obavljanje djelatnosti, postupku licenciranja i načinu vođenja registra ustanova visokog obrazovanja, navodi se saopštenju.

Danas je, na predlog rektora Univerziteta Crne Gore, prof. dr Danila Nikolića, usvojen i Predlog izmjena i dopuna Finansijskog plana i Plana javnih nabavki za 2019. godinu, za Elektrotehnički fakultet i Rektorat UCG, zaključuje se u saopštenju.