OPŠTINA RADI NA SANIRANJU POSLJEDICA NEVREMENA

Kolašin traži pomoć od Direktorata za vanredne situacije

Mahanizacija je trenutno na terenu ili se uputila ka svim područjima gdje je situacija kritična. Ugroženi su neki objekti u naseljima Gornji i Donji Pažanj, Mekića Polje, kako i objekti i imanja u Blatini, Bistrici, Sjerogoštu I Lugovima
4881 pregleda 4 komentar(a)
Kolašin, Lugovi, Foto: Dragana Šćepanovć
Kolašin, Lugovi, Foto: Dragana Šćepanovć
Ažurirano: 06.11.2019. 15:02h

Voda koja se izlila iz korita rijeka i potoka ugrožava objekte i zemljište u nekoliko kolašinskih sela i prigradskih naselja. Kako je, nakon sastanka Opštinskog tima za za zaštitu i sasavanje, kazao predsjednik Opštine Milosav Bulatović, u saniranju posljedica nevremena, trenutno učestvuju, pored Komunalnog i mehanizacija kolašinskih, ali i preduzeća koji izvode radove na državnim projektima. Velika pomoć su im, rekao je predsjednik Opštine i pripadnici Vojske i policije.

Kolašin, Lugovi
Kolašin, Lugovi

„Mahanizacija je trenutno na terenu ili se uputila ka svim područjima gdje je situacija kritična. Ugroženi su neki objekti u naseljima Gornji i Donji Pažanj, Mekića Polje, kako i objekti i imanja u Blatini, Bistrici, Sjerogoštu I Lugovima. Preobleme je stvorilo izlijevanje rijeka Plašnica, Pačinja, u Sjerogoštu Tara, a u naseljima nabujali potoci.“- rekao je Bualtović Vijestima.

Prema njegovim riječima, Kolašinska rijeka nije se izlila iz korita. Kako je kazao predsjednik Opštine, i pripadnici Službe zaštite imaju pune ruke posla. Vatrogasci su intervenisali na nekoliko lokacija, gdje je voda prodrla u podrume kuća ili turističko-ugostiteljske objekte.

Kolašin
Kolašin

Bulatović je rekao da su opštinskim službama i preduzećima pomagali gotvo svi vlasnici mehanizacije u Kolašinu, a da će njihova podrška biti neophodna i tokom nerednih sati.

Članovi tima za zaštitu i spasavanje obišli su sve ugrožene lokacije. Nakon toga Bulatović se obratio za pomoć i Direktoratu za vanredne situacije.

U kolašinskoj Opštini kažu da su za sada putevi ka selima prohodni, ali se zbog odrona i vode na putu njima otežano saobraća.

Galerija

Preporučujemo za Vas