Rekonstruisali 590 metara puta Golubovci–Mataguži–Tuzi

Predsjednik Opštine Golubovci, Dušan Radonjić, kazao je da je gotovo svaka ulica u Zeti, pogotovo kada se radi o glavnim saobraćajnicama, u potpunosti rekonstruisana
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2018. 14:07h

Radnici preduzeća “Tehnoput” završili su rekonstrukciju prve dionice puta Golubovci – Mataguži –Tuzi, dužine 590 metara.

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović je nakon obilaska Opštine Golubovci, kazao da je rekonstrukcija saobraćajnice koštala nešto više od 400 hiljada eura.

Stijepović je istakao da izgradnja druge faze obilaznice oko Golubovaca teče planiranom dinamikom.

“Investicija je vrijedna 6,3 miliona eura, a finansira se sredstvima Vlade i Glavnog grada. Kada se završi, Podgorica i Golubovci biće povezani modernom saobraćajnicom bulevarskog tipa sa četiri saobraćajne trake, razdjelnim ostrvom i obostranim trotoarima”, kazao je Stijepović.

Savjetnik u Direkciji za saobraćaj, Dušan Kokić, je istakao da će druga faza obilaznice oko Golubovaca biti završena u septembru, i to bez prekida saobraćaja.

„Kako koja faza bude završena, odmah će biti stavljena u upotrebu. Kada se bude radio nadvožnjak, radovi će se obavljati u kasnim večernjim satima kako bi se uticaj na frekvenciju saobraćaja smanjio na minimum“ rekao je Kokić.

Stijepović je istakao da radovi na izgradnji Srednje stručne škole, čiji je investitor Ministarstvo prosvjete, kasne u odnosu na dinamički plan.

“Tako da ćemo u narednom periodu intenzivirati sve aktivnosti i ubrzati radove da bismo, kako je to i planirano, 1. septembra otvorili školu i da bi učenici sa ovog područja već od ove godine mogli da se školuju u novosagrađenom objektu”, istakao je Stijepović.

Predsjednik Opštine Golubovci, Dušan Radonjić, kazao je da je gotovo svaka ulica u Zeti, pogotovo kada se radi o glavnim saobraćajnicama, u potpunosti rekonstruisana. Za te svrhe je, kako je kazao, za četiri godine mandata potrošeno preko 2,2 miliona eura.

Direktorica preduzeća “Čistoća”, Daca Popović, je kazala da su građani od početka rada reciklažnog dvorišta u Golubovcima, za nepuna dva mjeseca, odložili ukupno 159 kilograma otpada. Od toga je, kako je istakla, odloženo 106 kilograma neopasnog i 53 kilograma opasnog otpada.

Galerija

Bonus video: