VLADA USVOJILA ODLUKU

Prijestonica Cetinje: Više opštinskih puteva prekategorisano u regionalne

Dodaju da je ove godine Prijestonica raspisala tender za projektovanje saobraćajnice od Ulića do Rijeke Crnojevića, dužine 9,5 kilometara, koji će se finansirati iz sredstava Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. godinu
1241 pregleda 0 komentar(a)
Cetinje (ilustracija), Foto: Shutterstock
Cetinje (ilustracija), Foto: Shutterstock

Vlada Crne Gore usvojila je danas Odluku o kategorizaciji državnih puteva kojom je, između ostalog, više puteva sa teritorije  Prijestonice Cetinje prekategorisano u regionalne.

Ukazano je da rekonstruisani putevi, kao i oni koji će biti tek  izgrađeni, kao što su Cetinje – Ivanova Korita, Međuvršje – Krstac, Međuvršje – Lovćen i Ulići - Rijeka Crnojevića  predstavljaju novu vrijednost kako za građane Crne Gore tako i za turiste. Prijestonica Cetinje prošle se godine obratila Direkciji za saobraćaj  inicijativom da opštinski putevi Cetinje – Ivanova Korita – Međuvršje – Krstac i Ulići - Rijeka Crnojevića - Virpazar budu prekategorisani u regionalne", saopšteno je iz Prijestonice Cetinje.

Dodaju da je ove godine Prijestonica raspisala tender za projektovanje  saobraćajnice od Ulića do Rijeke Crnojevića, dužine 9,5 kilometara, koji će se finansirati iz sredstava Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. godinu.

"Izabrana je projektantska kuća „BMR Baošić“ iz Bijelog Polja, a  već u maju naredne godine trebalo bi da imamo projekat puta. U julu 2018. otvoren je rekonstrisni put Cetinje - Njeguši, a u julu ove Krstac - Kuk - Međuvršje, čime je omogućen dinamičniji razvoj toga kraja. U toku je rekonstrukcija 4,5 kilometara puta Međuvršje-Ivanova korita, koju realizuje Direkcija za saobraćaj. Cilj lokalne uprave je da varolizuje i nesporne turističke i druge potencijale Rijeke Crnojevića kako bi se svi krajevi opštine razvijali ravnomjerno", zaključeno je.