Berane: Počelo prvenstvo Balkana u krosu

Organizatori Balkanskog prvenstva u krosu su Opština Berane, Atletski savez Crne Gore i Balkanska atletska federacija.
1028 pregleda 0 komentar(a)
Sa otvaranja, Foto: Tufik Softić
Sa otvaranja, Foto: Tufik Softić

Svečanim otvaranjem priređenim u Sportskoj dvorani, u Beranama je počela najveća atletska manifestacija u Crnoj Gori, 63. prvenstvo Balkana u krosu, koje je okupilo reprezentacije petnaest zemalja Balkanske atletske federacije.

Učesnike i publiku na svečanom otvaranju pozdravili su poptpredsjednik Balkanske atletske federacije i direktor atletske reprezentacije Srbije, bivši prvak Evrope u atletici Slobodan Branković, kao o predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, dok je čast da manifestaciju proglasi otvorenom pripala mladom atletičaru iz Berana Ognjenu Marseniću.

Takmičenje će biti održano sjutra, na beranskom aerodromu , u šest disciplina, u kategorijama za mlađe juniore/ke, mlađe seniore/ke i seniore/ke.

Organizatori Balkanskog prvenstva u krosu su Opština Berane, Atletski savez Crne Gore i Balkanska atletska federacija.

Kako je objašnjeno, Balkanska atletska federacija više se ne sastoji od sedam ili osam država članica, već sa pridruženim državama broji dvadeset i jednu državu članicu.

Ovaj događaj ima sportski, turistički i privredni značaj, a u organizaciju su uključeni država, grad i sve lokalne filme, Dom zdravlja i Opšta bolnica, dok se za bezbjednost gostiju stara veliki broj pripadnika policije Centra bezbjednosti Berane.

Svi hotelski kapaciteti u Beranama su u potpunosti popunjeni, a grad će večeras i sjutra biti u znaku atletike.

“Samo takmičenje zahtijeva veliku ozbiljnost i činimo sve da organizacija bude na vrhunskom nivou. Da li možemo da se takmičimo sa nekim velikim državama koje imaju mnogo bolje uslove ne znam, ali sugurno ćemo dati maksimum da se gosti osjećaju zadovoljno, da im budemo na usluzi i da iz našeg grada odu sa željom da se ponovo vrate“ - rekao je direktor ove sportske manifestacije Zoran Jojić.

Pripreme za održavanje Prvenstva Balkana u krosu u Beranama su tekle još od prošle godine, kada je ovaj grad, u konkurenciji mnogo jačih centara, dobio čast da bude domaćin najboljim balkanskim i evropskim kros atletičarima.

Bonus video: